Strašno! U čitavoj Evropi samo dve selekcije imaju manje bodova od Srbije!

Posle četiri nastupa, fudbalska reprezentacija Srbije deli poslednje mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo, a možda još više poražavajuće od te činjenice deluje ona - ko je jedino neuspešniji od naših "orlova".

Fudbal 30.03.2015 | 23:40
Strašno! U čitavoj Evropi samo dve selekcije imaju manje bodova od Srbije!

Istina, nije baš bilo mnogo pravde po nas u ovom takmičarskom ciklusu: UEFA je rešila da se prekinuti meč Srbija - Albanija registruje tako što je, navodno, Srbija pobedila službenim rezultatom (3:0), ali je onda istoj toj Srbiji oduzela tri boda zbog loše organizacije susreta. Ispade "nikom ništa", s tim što gostujući dron sa zastavom Velike Albanije goste i nije mnogo koštao, no... činjenica je da posle najnovijeg poraza, 2:1 u Lisabonu od Portugalaca, naša reprezentacija teško da može na EURO2016.

Iz svake grupe na prvenstvo Evrope ići će po dve najbolje selekcije, ići ćemo tamo i najbolja trećeplasirana, dok će preostalih osam trećeplasiranih ekipa igrati u baražu. A u našoj, I grupi, situacija je trenutno sledeća:

Portugalija 4 3 0 1 4:2 (+2) 9 bodoa
Danska 4 2 1 1 6:4 (+2) 7
Albanija 4 2 1 1 4:5 (-1) 7
Jermenija 4 0 1 3 3:6 (-3) 1
Srbija* 4 1 1 2 6:6 (0) 1

Ipak, još gore po nas izgleda lista evropskih reprezentacija koje su - tu negde gde je i srpska reprezentacija.

Od naših "orlova" gori su samo Gibraltar i Andora, koji još uvek čekaju na svoj prvi bod, a takođe jedan bod, kao srpski fudbaleri, sakupile su i reprezentacije Kazahstana, Luksemburga, San Marina, Jermenije i Malte.

Onako, usput govoreći, Gibraltar je u nedelju takođe dao jedan gol, kao i naši. S tim što su za njihov pogodak bili zaduženi ljudi koji su, kada ne igraju fudbal, policajac i advokat.

O, da, umalo da zaboravimo.

Bolji od nas su i...

... neugodna Farska Ostrva (3 boda) i uvek nezgodni Lihtenštajn (4).

Komentari / 0

Ostavite komentar