Bosić jedini kandidat za predsjednika SDS?

Mladen Bosić će, po svemu sudeći, biti jedini kandidat za predsjednika Srpske demokratske stranke jer mu u SDS niko ne želi izaći na crtu.

Republika Srpska 30.03.2015 | 09:52
Bosić jedini kandidat za predsjednika SDS?

Račune bi aktulenom šefu partije mogli pomrsiti jedino osnivači bliski Momčilu Krajišniku, ali članstvo je juče na lokalnim unutarstranačkim izborima koji su održani od Banjaluke do Trebinja reklo svoje.

“Lično svakako stvar je gospodina Bosića da donese odluku. Prema našem statutu opštinski i gradski odbor su predlagači takvih prijedloga. Siguran sam da će naš gradski odbor Banjaluka sto posto ići za stavom Srpske demokratske stranke koji nosi sa sobom gospodin Mladen Bosić”, rekao je Ognjen Tadić predsjednik banjalučkog SDS-a.

Iako su se juče birala rukovodstva stranke i u Foči i Trebinju, glavna tema među članovima je izborna skupština SDS–a koja će biti održana krajem aprila. Odbori su dobili nove – stare predjsednike Nikolu Perišića i Vidomira Begenišića.

Iako se Mladen Bosić nije pojavio na izborima u Foči je to učinio njegov zamjenik Predrag Kovač, a među prisutnima je bio i potpredsjednik stranke Mirko Šarović. U Trebinju u prvom redu ovaj put je sjedio Bosićev savjetnik Nebojša Vukanović. Svi oni na aprilskom izbornom listiću žele vidjeti samo jedno ime.

“Gospodin Bosić je sve vrijeme imao podršku trebinjskog SDS– a i ta realna politika koju mi vodimo je na kraju krajeva spuštena sa vrha stranke. Dakle Mladen Bosić u ovom trenutku ima podršku od trebinjskog SDS – a”, kaže Vidomir Begenišić, predsjednik trebinjskog SDS-a.

“Mislim da je on osoba koja sigurno može mnogo toga da da Srpskoj demokratskoj stranci. Ja sam uvjeren da će se on kandidovati i dalje za prvo mjesto u Srpskoj demokratskoj stranci i ne vidim zaista bilo kakav problem kada je u pitanju izbor rukovodstva”, rekao je Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a.

A Mladen Bosić izjavio je više puta da će razmisliti hoće li se kandidovati za predsjednički položaj uz komentar da sve zavisi od rezultata izbora na lokalnom nivou, ali to je izgleda već gotova stvar.

Kako su lidersku poziciju mnogi morali otpisali u stranci se iza kulisa vodi rat oko zamjeničkog mjesta. Glavni kandidati za ove funkciju za sada su Mićo Mićić, Darko Babalj, Nenad Stevandić i Milan Miličević.

Izvor: Istinito

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

GACKO

30.03.2015 07:56

SAMO NAPRED PREDSJEDNICE!

ODGOVORITE
Name

SDS Bijeljina

30.03.2015 08:01

Dr.Zlatka za predsjednika.Najbolje rjesenje.Ovdje mu svedno Micic nece dati nista.

ODGOVORITE
Name

Bojan

30.03.2015 08:01

Naravno! Radi se o politicaru evropskog formata. Nije autoritativni lider i to ga razlikuje od ostalih.Mozda nema harizmu,ali je veoma vjest politicar.Treba se sjetiti da je preuzeo stranku koja je bila u slobodnom padu,a u Banjaluci je imala svega par stotina clanova.Zaustavio je pad,ojacao stranku,a vjesto je prigrabio vlast na nivou BiH,iako rezultati na nivou RS nisu bili kakve smo prizeljkivali.Ugladjen,kulturan i odmjeren,bez afera i lopovluka iza sebe,patriota i covjek koji gleda unaprijed.Pri tom nije sujetan i ne jurisa na fotelje nego gradi tim oko sebe.Takav nam treba.Bosic je strateg,a ovom narodu trebaju stratezi da ne bi nestao sa ovog prostora.

ODGOVORITE
Name

suština

30.03.2015 13:42

Zaboravio si ono glavno - diplomirani inženjer

Name

SRPSKA DUBNICA

30.03.2015 08:09

BRAVO PRESEDNICE NE SAMO SDS-a NEGO SVIH SRBA REPUBLIKE SRPSKE OD UNE DODRINE.SVAKA CAST G.PRESEDNICE SAMO NAPRED PODRSKU IMATE CELE ISTCNE REPUBLIKE SRPSKE SRECNO I NEKA VAM JE BOG I NAROD NA POMOCI .

ODGOVORITE
Name

Лија

30.03.2015 08:24

Крупним корацима корача ка великом вођи.А сваки велики вођа код нас Срба завршава на сметљишту историје, оклеветан и извријеђан.

ODGOVORITE
Name

realno

30.03.2015 08:26

Isto kao u SNSD-u. Jaka mogucnost izbora.

ODGOVORITE
Name

p

30.03.2015 08:59

Možda većini djeluje smotan ali čovjek je održao Sds na okupu iako su 8 god bili u opoziciji i iako je Dodik pokušavao i danas pokušava da ih razbije.Čovjek nema sumnjivu prošlost a niti milionske afere kao mnogi.Bravo Bosiću, samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

Kowalski

30.03.2015 09:14

Time SDS demonstrira jedinstvo stranke, ali ujedno i slabost, jer ako u SDS nema nikog ko bi njemu stao na crtu, tu nema nafake.

ODGOVORITE
Name

suzuki

30.03.2015 12:11

A zasto bi????Zasto mjenjati nesto sto je dobro???Volili bi vi mnogi da se napravi razdor u SDS.Pokusali su preko Krajisnika i ostalih metuzalema ali dzaba vam svima...Svi vi koji lupate minuse ne shvatate nas ozbiljno.Mi smo krenuli i niko nas nece zaustaviti!!!!!

Name

дајана

30.03.2015 09:14

Младен Босић - Будући предсједник Републике Српске - Мркоњић-Град

ODGOVORITE
Name

muka

30.03.2015 09:14

Oči vas gledaju ove bijede koja traži vapaj da radi i da živi normalno da ne bježi van iz svoje RS. Odmotaj klupko začaranog kruga predsjedniče.

ODGOVORITE
Name

mi sami

30.03.2015 09:17

Podrska za novi SDS.Za novi Evropski SDS.Vreme je davno bilo d sidjemo sa drveta.Velika podrska za Bosica i sve mlade lavove u SDS.Vi ste nam tracak nade.Nemojte nas razocarati.

ODGOVORITE
Name

re mi sami

30.03.2015 10:18

Poslije silaska sa drveta čekaju nove muke, od puzanja do hodanja.Koliko brzo će se uspraviti to ćemo vidjeti.

ODGOVORITE
Name

nezaposleni

30.03.2015 10:37

Kako Bosić može biti predsjednik SDS-a u RS ako uopšte nema pravo glasa i adresu stanovanja u RS? Bosić živi u Brčkom, glasa u brčanskom naselju Bambi. Pa kako se to on iz Brčko distrikta (koji ima svoj ustav, zakone, u kojem vrijedi ustav i zakon BiH, a ne Srpske) bori za Srpsku? Iako uopšte ne živi i glasa u njoj? Zato Bosić ne izlazi Dodiku na duel za predsjednika RS? Jer nema zakonsko pravo. Dodik to zna i Bosić. Jednostavno, Bosić je plavi, a Dodik crveni američki igrač. Obojica su projekti CIA, da unište Srpsku i Srpski narod u njoj. To im je zadatak kojeg im je CIA namjenila.

ODGOVORITE
Name

srbac

30.03.2015 14:03

Kad ne znas nacin glasanja u Brckom onda ni ne komentarisi.Mozda su ovu u Brckom vazniji nego oni na romaniji , i dok smo u Brckom vecina ne sikirj se ti mnogo za Bosica.

Name

realno

30.03.2015 11:07

Nenad Stevandic za predsjednika SDS-a.

ODGOVORITE
Name

kolaps.glas razuma

30.03.2015 11:12

Tako treba posten covjek,nije korumpiran i nije sklon marifetlucima ima cist obraz. Samo se cuvaj predsjednice uveliko ti drekavcevi krajisnikovi podmecu kukavicja jaja po odborima. Kupuju kao sto su papke kupili tako i sada iza leda rade i podmecu.

ODGOVORITE
Name

SDS 4ever

30.03.2015 12:14

Vidi deckih iz SNSD mladezi sto lupa minuse.Reko vam vodja da se ne gleda BN TV i ne cita njihov portal mozete se osvijestiti.Brzo svi na RTRS dnevnik pa posle na nekad bilo da vam se pamet ne izbistri.

ODGOVORITE
Name

Skoda

30.03.2015 17:28

Mladen Bosic jedino pravo rjesenje za SDS drugi mu nisu do koljena, sposoban,odlucan i sto je najvaznije nema pregovora sa Bajom ,ide do kraja do potpunog sloma politike SNSD-a

ODGOVORITE
Name

predsjednice

30.03.2015 20:53

Cuvaj se stakora SNSD-a ubacuju ti svoje kandze u odbore to su zlikovci

ODGOVORITE