EP: Albanci zagorčali život Srbiji - iz 2 u 1!

Fudbaleri Albanije preokretom su savladali selekciju Jermenije sa 2:1 (0:1) na svom terenu u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojoj se takmiči i Srbija, koju od 20.45 čeka megdan sa Portugalijom u Lisabonu.

Fudbal 29.03.2015 | 23:20
EP: Albanci zagorčali život Srbiji - iz 2 u 1!

Albanija je bila treća na tabeli i sada je sa sedam bodova preskočila našeg rivala, dok su Jermenci, koji su bili na pragu iznenađenja, ostali na dnu sa jednim, koliko imaju i "orlovi" pred kojima je put do Francuske sada posut trnjem.

Gosti su već na startu meča u Elbasanu uspeli da šokraju domaću publiku, jer su poveli u četvrtom minutu iz prve šanse kada je vezista Borusije Henrik Mhitarjan šutirao sa leve strane, a najistureniji napadač Movsisjan uz pomoć protivničkog defanzivca Mavraja matirao golmana Berišu za 0:1.

Albanci su odigrali prilično loše prvo poluvreme, jer su zapretili u svega tri navrata i pogodili stativu preko Čikalešija u 34. minutu, a i Jermenija je ispustila dobru priliku da udvostruči prednost.

Koliko je selektor domaće selekcije Đovani de Bjazi bio nezadovoljan svedoče i dve izmene u pauzi između polvremena i njegovi izabranici su u nastavku apsolutno preuzeli kontrolu na terenu.

Jermenija je branila vođstvo, ali je u 70. minutu ostala sa desetoricom, pošto je Hambarcumjan isključen zbog drugog žutog kartona, što je Albance dodatno pokrenulo. Četiri minuta kasnije Čikalešija je opet stativa sprečila da poravna, ali im se inicijativa isplatila u 77. kada je Mavraj izjednačio na 1:1 na centaršut Džake sa leve strane.

Ovaj rezultat je bio na snazi svega četiri minuta, koliko je Albaniji bilo potrebno da sa igračem više napravi preokret - opet su domaći igrači bili viši u skoku, ovoga puta Škelzen Gaši koji je sa druge stative na asistenciju Lenjanina glavom zatresao mrežu Jermenije za trijumf od 2:1.

Ovakav rasplet nikako ne odgovara našim fudbalerima koji pored podviga u Lisabonu potom moraju protiv Danske (u gostima), Jermenije (kod kuće) i Albanije (u gostima) da nastave sa skupljanjem bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar