ABA: Lorbek odgovorio Duletu!

Predsednik ABA lige odgovorio na optužbe Duška Vujoševića da ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala.

Košarka 28.03.2015 | 22:00
ABA: Lorbek odgovorio Duletu!

"Verujem da je na prostoru bivše Jugoslavije komplikovano organizovati takmičenje, ali ne vidim sa njihove strane nikakav napor da se izbegnu predrasude i postave najkorektnije sudije. Jesam za regionalno takmičenje, jer je ono kvalitetnije od nacionalnih liga, ali ovu ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala",osvrnuo se Duško Vujošević nezadovoljan suđenjem u Podgorici na utakmici koja je odlučivala koja će ekipa sa druge, odnosno četvrte pozicije u plej-of Jadranske lige.

Na oštre kritike trenera Partizana replicirao je dan kasnije predsednik ABA lige Radovan Lorbek.

"U maniru ABA lige nikada nije bilo da sa svojim klubovima i njihovim članovima razgovara preko medija, tako da ni ovoga puta nećemo praviti izuzetak. Svesni smo da se približava plej-of i da on sa sobom, zbog velike važnosti, donosi i veliki pritisak. Takođe, potpuno razumemo da ta tenzija zna da dovede i do ishitrenih reakcija. Ali, sigurno da rukovodstvo ABA lige neće pasti pod njihov uticaj i na bilo koji način uticati da se pokvari ambijent u kome će biti odigran plej-of, kao i užitak koji očekujemo da nam donesu mečevi koji slede i koji će biti kruna 14 sezone ABA lige".
Lorbek jeistakao da niko ne može da sumnja u integritet i stručnost službenih lica ABA lige i dodao:

"U našoj organizaciji imamo najbolje arbitre Evrolige, možemo slobodno da kažemo i u svetu. Oni u svojim rukama imaju mnogo velikih utakmica, fajnal forova, svetskih i evropskih polufinala i finala. Tako da nema nikakve dileme po pitanju njihovog kvaliteta da iznesu mečeve plej-ofa. Bez obzira na veličinu uloga i pritiske".

Na kraju izlaganja, Lorbek je apelovao na aktere plej-ofa da takođe urade sve što je do njih kako bi interes košarke bio na prvom mestu.

"Ponavljam, potpuno razumemo pritisak sa kojima se klubovi suočavaju. ABA liga će učiniti sve što je do nje da organizacija bude na najvišem mogućem nivou u skladu sa ulogom i značajem plej-ofa. Ali, klubovi takođe imaju svoj deo odgovornosti. Na kraju krajeva, svi smo svesni da samo dva kluba mogu da prođu u finale i da šampion može da bude samo jedan",naglasio je Rado Lorbek.

Komentari / 0

Ostavite komentar