Kako su u Rusiji vidjeli prekid u Podgorici?

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo izrazio je nezadovoljstvo zbog nastavka utakmice sa Crnom Gorom, posle incidenta u prvom minutu, kada je golman Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu. Na incidente se osvrnuo i kapiten Roman Širokov, a ruski navijači tvrde da je na teren bačen i nož.

Fudbal 28.03.2015 | 21:00
Kako su u Rusiji vidjeli prekid u Podgorici?

"Po mom mišljenju utakmica je morala da se prekine već u prvom minutu. Čekali smo delegata da donese odluku, koja je usvojena. On je odlučio da se meč nastavi. Nismo mogli tek tako da napustimo teren. Da budem iskren, nisam uživo video trenutak kada je Igor pogođen bakljom", rekao je Kapelo, kog su pitali da li je video nož, pošto pojedini navijači tvrde da je bačen na teren.

"Gledao sam raspored igrača na terenu i tako nešto nisam primetio. Što se utakmice tiče, ne mogu da kažem da sam zadovoljan jer smo imali mnogo prilika za gol, a nismo ga postigli. Što se tiče ponašanja navijača Crne Gore, ja bih istakao drugi momenat. Kada su se intonirale himne, publika je aplaudirala", rekao je Kapelo, a prenosi Gazeta.ru.

Kapiten reprezentacije Rusije, Roman Širokov, osvrnuo se na divljanje huligana tokom utakmice.

"Sudija nije doneo odluku o prekidu utakmice u prvom minutu. On se konsultovao sa delegatima UEFA i odlučeno je da se utakmica nastavi. Želeli smo da pobedimo. Crnogorske igrače ne treba kriviti za ponašanje njihovih navijača. Laser nije opravdanje za promašeni penal, prosto, golman je 'pročitao' moju nameru", naveo je Širokov.

Utakmica u Podgorica prekinuta je u 67. minutu pri rezultatu 0:0, a Fudbalski savez Crne Gore će verovatno biti drastično kažnjen.

Na utakmici su bili i pripadnici ruskih klupskih navijačkih grupa, a predstavnici Spartakove "Fratrije" tvrde da je na teren pao i nož.

"Utakmica se nastavila uprkos baklji koja je pogodila Akinfejeva, i to je pokazalo da je UEFA najdivlja organizacija sa dvostrukim standardima. Iako superiornost treba pokazati na terenu, a ne na 'zelenim stolom', UEFA je pokazala da joj fudbal nije na prvom mestu, setite se samo šta je bilo u Đenovi, ili kada je Srbija drastično kažnjena zbog albanske provokacije", saopštila je Fratrija, i dodala:

"Naši momci su navijali sa srpskom braćom, a pre meča, Srbi i Rusi su pokušali da zapale zastavu SAD, ali je policija intervenisala. Na poluvremenu je bilo i gađanja stolicama, u 66. minutu je Širokov promašio penal, a onda je meč prekinut - i nož je tada bačen na Kombarova", zaključuje se u saopštenju Fratrije, dok je ruska NTV prenela da je ovaj fudbaler gađan upaljačem.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rajo

28.03.2015 20:58

Nema tu djetica, tu su samo Siptari i Turci... Milovo glasacko tijelo...

ODGOVORITE