Nastasić: Poraz?! O tome niko i ne pomišlja!

Srpski fudbaler iz redova Šalkea rekao je da je Srbiji neophodna pobeda na gostovanju u Portugalu i da će ekipa učiniti sve da do nje i stigne.

Fudbal 28.03.2015 | 18:20
Nastasić: Poraz?! O tome niko i ne pomišlja!

Fudbaleri Srbije svesni su da je meč u Lisabonu protiv Portugala u nedelju veoma važan u borbi za plasman na EURO 2016. Iako se nalaze u veoma nezavidnoj situaciji "orlovi" ne gube nadu.
Matija Nastasić ističe da će ekipa učiniti sve da na "La Lušu" stigne do trijumfa.

"Nismo u situaciji da razmišljamo u smeru 'ako izgubimo'. Moraćemo da idemo na pobedu i učinimo sve da se iz Lisabona vratimo sa tri boda. Nadam se da smo spremni da uradimo ono što narod očekuje od nas, ali što i mi sami očekujemo", istakao je Nastasić.

Srbija posle prve tri utakmice ima jedan bod i pretposlednja je na tabeli, dok je Portugal drugi sa pet bodova više.

"Iskreno, ne razmišljam o porazu od Portugala. Ova utakmica je mnogo važna za nas jer u prva tri kola nismo osvojili onoliko bodova koliko smo planirali", poručio je Nastasić.

On je istakao da su se "orlovi" dobro pripremali za susret sa Portugalom, za razliku od nekih prethodnih okupljanja nacionalnog tima.

"Dobro smo se pripremili u Pazovi, ekipa deluje spremno, svi smo bili maksimalno koncentrisani na treninzima, što me posebno raduje, jer mislim da u prethodnim okupljanjima to nije bio slučaj".

Fudbaler Šalkea ističe da Portugal nije samo Kristajano Ronaldo.

"Opasno je razmišljati samo o Ronaldu jer oni imaju mnogo kvalitetnih fudbalera. Ronaldo se možda izdvaja jer je najbolji na svetu, ali ne smemo da zapostavimo ostale, jer možemo da imamo veliki problem ako to uradimo. Sa svih strani preti opasnost".

I sam nastasić smatra da je mnogo spremniji sada nego što je to bio slučaj na nekim prethodnim mečevima.

"Za svakog igrača je najbitnije da igra. Napravio sam pravi potez prelaskom iz Mančester sitija u Šalke i sada imam više samopouzdanja i utakmica u nogama, što je mnogo bitno. Mnogo sam spremniji", naveo je 23-godišnji štoper selekcije Srbije.

Utakmica između Srbije i Portugala na programu je u nedelju od 20.45 časova na stadionu Benfike u Lisabonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar