Odblokiran račun Boračkoj organizaciji

Boračkoj organizaciji RS deblokiran je račun nakon što je kao žirant umjesto firme "Veteran SiM" uplatila oko 30.000 maraka za zaostale rate kredita.

Republika Srpska 28.03.2015 | 09:50
Odblokiran račun Boračkoj organizaciji

Račun Boračke organizacije bio je u blokadi desetak dana, jer su na naplatu došle rate na osnovu kredita koji je podiglo preduzeće "Veteran SiM". To nisu bili prvi problemi za Boračku organizaciju zbog garancije za kredit ovom preduzeću. Zbog neredovnog vraćanja kredita Boračka organizacija je do sada platila 118.000 maraka.

- Iskreno se nadamo da će odgovorni za ovu situaciju u kojoj se našla Boračka organizacija biti procesuirani. Plašimo se da ćemo cijeli kredit morati da vratimo umjesto preduzeća "Veteran SiM" - istakao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije RS Duško Miletić.

Prethodno rukovodstvo Boračke organizacije sa Pantelijom Ćurguzom na čelu ugovorom od 4. avgusta 2011. godine prihvatilo je da bude jemac za kredit firmi "Veteran SiM" čiji je osnivač bijeljinska Boračka organizacija. "Veteran SiM" je osnovan kao društvo sa ograničenom odgovornošću s ciljem da zaposli određeni broj boraca i ratnih vojnih invalida. Ova firma se bavi eksploatacijom šume i preradom drveta za ogrev, a da bi nabavili neophodnu opremu podigli su oko 350.000 KM kredita.

Zbog lošeg poslovanja preduzeća teret kredita pao je na Boračku organizaciju. Niko od bivših rukovodilaca Boračke organizacije RS u petak se nije javljao na telefonske pozive.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

srbac

28.03.2015 09:02

Neka javno kazu ko je bio potpisnik u ime BORS-a i u ime veterana Bijeljina da se javno cuju imena, a ovi iz Bjeljine ce znati i da li je tim kreditom ista uradjeno i ko je zaposlen i neka policija odradi svoj dio posla.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

28.03.2015 10:50

Veterani to ne bi mogli uciniti saborcima. Radi se o nekoliko kriminalaca koje je lako identifikovati kroz ovlastena lica i velike hvalisavce nekim svojim uspjesima. E ovo im je pravi uspjeh.

Name

qrw

28.03.2015 10:13

Pantelija Curguz je gori za borce od ikakvog rata on je glavni osumnjičeni za uništavanje boraca i njihovih prava, a kako stvari stoje ni ovi svi ostali i budući i sadašnji neće biti bolji tako da se strpite do sledeceg rata za nekih 100 god pa ko preživi od boraca pričaće.

ODGOVORITE
Name

Borac

28.03.2015 10:15

Boracka organizacija u ulozi banke da poludis.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

28.03.2015 11:23

Koji bezobrazkuk. Stvarno je krajnje vrijeme da se ovoj bandi stane u kraj. Tajkuni duguju milione maraka za porez i električnu energiju pa nikome ne pada na pamet da im blokira račun. Vjerovatno to djele između sebe.Šta rade samo sa Boskom! Sramota nije više vrijeme za štrajkove, sramota je naša da štrajkujemo za svoja prava dezerterima i ratnim profiretirima. Ovo mora da bude bunt, pa neka dođu te specijalne jedinice da tuku narod. Radili su to pred rat i u Foči Vikić i kompanija. Valjda će neke Srbe grizti bar malo savjest zbog toga. Počela je diktatura mafijaša! Krajnje je vrijeme da dobiju šta ih slijedi. Nismo mi zaboravili kako se ratuje, naprotiv...

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.03.2015 12:48

Jasno stoji (samo nije jasno Ostoji) da je "SIM Veteran" firma koju je osnovao BORS, dakle nema nikakve veze sa Veteranima Republike Srpske kao ni Brčanski "Vetran" u koji je upala policija prošele godine takodje zbog nezakonitih radnji a da nemaju nikave veze sa Veteranim Republike Srpske kao najvećih kritičara BORS-a. I na kraju pitanje: Odakle BORS-u 30 000 KM? Dobili od Vlade Republike Srpske. I tako 23 godine arče novac koji sleduje sve borce. Tako su proćerdali i BORS Invest fond koji su sa 110 000 000 (stodeset miliona sveli na 6 miliona vrijednosti). I opet traže da ih svi borci veličaju a da se Veterani Republike Srpske ugase. Trebalo bi obrnuto- UKINUTI DVADESETOGODIŠNJU VLADAVINU BORAČKE MAFIJE BORS-a U IME BORACA VRS!

ODGOVORITE
Name

demobilisani borac

28.03.2015 13:52

vrijeme je da borci uzmu stvar da rjesavaju. Zasto još nije isplaćen gogišnji boracki dodatak. To se čeka zadnji dan u martu. Ma nema vlada para. Još može mjesec ili dva i tu je krajjjjjjj i RS.

ODGOVORITE
Name

Borac 7.kategorije

29.03.2015 08:14

Hoće li već jednom da se vrši forenzička analiza poslovanja BORS invest fonda, analiza finansija boračke organizacije, kojekakvih pomoći, donacija, uplata, isplata.., a posebno za vrijeme mandata nadaleko čuvenoga i znamenitoga Pante. PS: ovo '7.kat.' je samo zato što neki pametnjakovići spališe evidencije.

ODGOVORITE