Bosić: Opasna priča o pravljenju stranačke policije!

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić kaže da postoje provjerene informacije da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUP Republike Srpske kako bi se napravila stranačka policija, a pokriće za njenu stvarnu namjenu bi bila borba protiv terorizma.

Republika Srpska 27.03.2015 | 22:41
Bosić: Opasna priča o pravljenju stranačke policije!

Bosić je gostujući u emisiji „Na kraju sedmice" TV Pink BiH, kazao da bi stvarna namjena te jedinice za borbu protiv terorizma bila zaštita aktuelne vlasti.

„SNSD i Dodik već duže vrijemena prave pripremu i priču o unutrašnjim i spoljnim neprijateljima, pokušavaju opoziciju predstaviti kao neprijatelja koji sarađuje sa međunarodnom zajednicom, a potom i sa bošnjačkim strankama. Sve to, po njihovom scenariju, znači da su oni neprijatelji koji ruše Republiku Srpsku, a ako su neprijatelji koji ruše Republiku Srpsku vlast ima pravo da krenu u zaštitu Srpske", kazao je Bosić, naglašavajući da je to veoma opasna postavka.

On je dodao da SNSD izborom bombastičnog naziva ove jedinice, koji se veže za borbu protiv terorizma, očekuje dobijanje podrške iz vana, jer se zna da postoji strah od terorizma u Evropi i svijetu.

„A pod tom krinkom imate odriješene ruke znači neka takva jedinica bi mogla da prisluškuje, radi obavještajne poslove i sve ono što ne treba da rade",rekao je Bosić.

Komentarišući sto dana rada Vlade Srpske, Bosić je kazao da je to jedna nekompetentna Vlada sastavljena od nekompetentnih ministara, a na čijem čelu je i nekompetentan premijer.

Bosić je kazao da su jedini rezultati ove vlade poskupljenje struje od deset odsto i novo zaduživanje Republike Srpske.

Ističe da je to u pitanju Vlada od koje se jedino traži da bezrezervno bude lojalna i poslušna Miloradu Dodiku i da je njen jedini zadatak da kupi vrijeme jer nema rješenje za nagomilane probleme.

„Rade reforme samo pod pritiskom Međunarodnog monetarnog fonda i mi smo na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma raspravljali o kreditu od 37 miliona KM koji se daje za poboljšanje tržišta i on nije prošao. U stvari te pare su trebale poslužiti da entiteti zakrpe rupe u budžetima", kazao je Bosić.

On je ocijenio da su vlasti u velikim problemima jer znaju da se bliži vrijeme kada se više neće moći zaduživati jer je kreditni rejting veoma loš.

„Nedavno smo u Republici Srpskoj imali jednu komičnu situaciju kada je Vlada Srpske platila agenciju koja treba da ispita kakav je kreditni rejting, sa ciljem da se kreditori ubijede da daju nove kredite. Rezultat koji su dobili od te analize je da smo zemlja sa „smeće" kreditnim rejtingom", kazao je Bosić.

On je ocijenio da bi u interesu Milorada Dodika bilo da se ova vlada smjeni.

BN TV

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Dosta je šupljiranja...

27.03.2015 22:13

...obećali ste promjene, a ja još ništa ne vidjeh od toga... Pusti kritiku Baje, šta ti konkretno poduzimaš da narod bolje živi? Koliko možemo da vidimo NIŠTA!!!

ODGOVORITE
Name

ZE SDS

27.03.2015 22:17

Podrška rukovodstvu SDS-a!Podrška predsjedniku Bosiću!

ODGOVORITE
Name

iskren

27.03.2015 22:22

ja sam iskreni glasao za ovu bosicevu opciju.znaci tadic ivanic i lista sds u oba slucaja.znam da imate muku u sarajevu i opstrukciju,ali kada to zavrsite ne krenete li sa najboljm svojim ljudima i ne ispunite li obecano nema od vas nista a ni od nas sa vama.ovo je zadnji voz mladene

ODGOVORITE
Name

Mladen

27.03.2015 23:03

Dobro, u redu. Cak si u pravu. Ali, sad da te pitam ja nesto. Radis li ti nesto od onog sto si obecao ili ces nam sada u naredne cetiri godine pricati ono sto mi svi znamo? Sest mjeseci od izbora je proslo a o borbi protiv kriminala i korupcije ni rijeci. Sta je sada?

ODGOVORITE
Name

Buka

28.03.2015 09:53

Pa Mladene nije valjda da si nasjeo na obećanja.... Pa svi su oni isti. Samo pričaju da bi odbranili fotelju.

Name

Đoda

27.03.2015 23:07

Hoće čovjek da se osigura od bilo kakvih demonstracija.I najmanji mogući protest nezadovoljnog naroda se mora ugušiti.Kako je krenuo uskoro će se proglasiti za doživotnog vladara Repubile Srpske.

ODGOVORITE
Name

Radojka Pjevčević

28.03.2015 04:12

JARANSKA PRIVATIZACIJA: Iz Vlade RS „nestale“ Đurićeve mjenice za RK „Boska“! Originalni ugovora o privatizaciji Robne kuće „Boska“ Banjaluka je najmanji problem, jer je nestala mnogo važnija dokumentacija-ovjerene bankarske mjenice u vrijednosti 300.000 eura, kojima je kupac garantovao ispunjenje obaveza, ekskluzivno saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

ODGOVORITE
Name

mico

28.03.2015 06:17

Ma kakva stranacka policija. To je samo ono vase poznato ti mene ja cu tebe da narod zaboravi na ekonomiju. Puno je proslo od izbora. Ne smije on nikakvu policiju da pravi.

ODGOVORITE
Name

Domorodac

28.03.2015 06:39

Sve za narod.Opremljena sa bovovima nas cuva,jos i specijalna se osniva,autoputom idemo na savu na kupanje,narod sve sto zaradi pojede,tkz bajin izum ,dan i komad.Etno turizam ce nam razviti,satori.kozne pregace i doci ce turisti da nas gledaju.Struju je poskupio zbog nataliteta,necemo paliti svjetlo,zbog ustede,a mnogima ce i iskljuciti zbog neplacenih racuna pa da nebauljamo po mraku bolje da se prihvatimo zena,tkz.sirotinjska zabava.Nema nam kraja.

ODGOVORITE
Name

borac

28.03.2015 06:50

Sve ce to narod da plati ali eto tako je htio neka mu bude.

ODGOVORITE
Name

Ne treba nam ime

28.03.2015 07:10

Pa zar Alfa sekjuriti nije ta stranacka policija ?

ODGOVORITE
Name

SDS BL

28.03.2015 11:15

Sada će biti legalna!

Name

Глупост

28.03.2015 07:14

Реорганизовање МУП-а да се направи страначка полиција!? Нешто овде не штима. Власт има право да прави реорганизације државних органа, па тако и МУП-а. Уколико реорганизује МУП и ствара нове оружане формације не видим шта је ту спорно. Оно што је најспорније је због чега се Босић, Иванић, СДС и ПДП плаше стварање нових јединица МУП-а Српске, а истовремено обећавају да ће СИПА и Суд БиХ имати посла у РС! Иначе Босићу није јасно да формирала власт или не нове једнице грађани ће свакако чувати Српску, као и услучају напада на грађане Српске од стране органа БиХ без обзира био на њима Босић или Бакир!

ODGOVORITE
Name

Nikola

28.03.2015 07:59

U rafeneriji Brod, Modrica i Nestro poslednje dvije sedmice otpusteno na desetine zaposlenih, a koverte se salju svaki dan a kojim se zaposleni obavjestavaju da vise ne moraju da dolaze na posao.

ODGOVORITE
Name

muka

28.03.2015 08:32

Ovakav život koji živimo u Republici Srpskoj je neodrživ bez promjena i boljim životom , jer sve čine od kada su na vlasti za sebe i svoje interese. Najveći im je problem što škrto daju tu mizernu penziju koju korisnici plaćanjem režije potroše odmah.

ODGOVORITE
Name

Gogo

28.03.2015 09:37

Bosić kao i većina u "Koaliciji za promjene" je jako loše informisana! Neće biti nestanka MUP-a RS, biće samo slabljenja MUP-a na terenu. U Banja Luci će na mjesto dvije operativne uprave biti formirane četiri: 1.Uprava krim policije, koja će biti nizašta nejebavajuća na čelu sa brkom ekonomistom koga ništa ne zanima, 2.Uprava za borbu protiv terorizma koja će biti prostor u koji će se zaposliti seka, zet kumovi, jovanići, amerikanci, rusu i svi će biti bitni, 3.uprava za oobezbjeđenje lica koja se posebno obezbjeđuju, tu će se sa dobrim platama udomiti Čubri i ostali zaštitnici lika i djela, 4.Uprava policije na čelu sa još jednim nizašta nejebavajućim načelnikom Jevđenićem! Da bi se ispoštovao budžetski okvir biće ukinute organizacione jedinice na terenu: PS za BS: Gacko, Foča, Višegrad, Sokolac, Zvornik, Teslić, Gradiška ....Ovakav prijedlog će dobiti podršku naroda na terenu koji je ozlojađen korupcijom i saobraćajcima a lokalni političari Milović, Marić, Stevanović i slični će ćutati! Dio SDS-ovih kadrova: Mektić neće meketati, Branko Mandić neće pričati, zet Lubura neće talasati, brčak u Bjeljini će čekati penziju, Sokočanin iz Banja Luke će se baviti komercijalom, Andnanovi će konačno dobiti prostor ali će i Tomovci biti zadovoljeni, fočaci su svakako sjebani i eliminisani, sokočani puše zadovoljno, Hercegovci bez ikakve snage itd. Dakle sjedište MUP-a, zvano Banja Lua će biti brojnije a teren siromašniji! Ministar specijalac i njemu slićni skloni represivnim akcijama nastaviće da rade kako hoće na štetu terena zvanog RS a uz podršku SNSD-a i ćutanje nizašta nejebavajućeg direktora policije RS!!!!!

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.03.2015 10:04

Gospodiane Bosiću, ubrzajte se, za promjene vam je ostalo još tri i po godine.

ODGOVORITE
Name

Osvit

28.03.2015 10:37

Formiranje bilo kakvih novih policijskih struktura ako se ne radi o preraspodjeli unutar postojecih kadrova cak ako se radi i o jedinici za borbu protiv terorizma u postojecoj ekonomskoj situaciji je nepotrebno i nepravdano. Govoriti o novim strukturama a i postojece nam ne posjeduju osnovnu opremu je apsurd. Policija nam je citavu zimu radila u ljetnim uniformama jer ne posjeduju zimsku.Sramota je da privatne sluzbe obezbjedenja imaju bolju opremu od policije.Gospodine Bosicu i sami znate da je vrijeme Tajfuna i drugih para pilicijskih strktura davno proslo i da su price o stvaranju partijskih policijskih jedinica gluposti cak ako neko o tome i razmislja.Potrudite se da formirate vlast na nivou drzave i pokrenite proces borbe protiv kriminala i korupcije jer to je namanje sto se od vas ocekuje. Pitanje vaseg legimiteta je da li zelite i da li mozete da se izborite za pravnu drzavu na svim nivoima ove zemlje.

ODGOVORITE
Name

Aco

28.03.2015 10:53

Najbolje ukinuti policiju i podijeliti svima pistolje pa ko koga. E Bosicu, Bosicu.

ODGOVORITE
Name

gotiva

28.03.2015 11:17

Gestapo Dodikistan..

ODGOVORITE
Name

pravednikjedini

31.03.2015 07:12

Prvo nas je sve opljacko, zavio u crno pa bi sada jos da nas tuce fino boga mi

ODGOVORITE