Zmajevi spremni, jedva čekaju meč!

"Zmajevi" obavili posljednji test pred Andoru: Baždarević "zatvorio trening" poslije 15 minuta. Trenirao i roviti Sejad Salihović, koji će biti pošteđen nastupa u sutrašnjoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016.

Fudbal 28.03.2015 | 14:00
Zmajevi spremni, jedva čekaju meč!

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine na Nacionalnom stadionu u Andori večeras su obavili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu petog kola kvalifikacija za EURO 2016 protiv Andore, autsajdera u grupi B.

Trening je pratilo oko 50 bh. navijača i novinara iz Andore, Španije, Francuske i BiH.

Selektor Mehmed Baždarević nakon uvodnih 15 minuta rada zatvorio je trening za javnost, a prethodno na oficijelnoj UEFA press konferenciji nije želio saopštiti sastav za utakmicu u Andori. Sve što je rekao nešto konkretnije jeste da će BiH igrati "najvjerovatnije s dva napadača".

Večeras je s ekipom trenirao i Sejad Salihović, lakše povrijeđeni kojeg je Baždravić sa saradnicima odlučio poštedjeti utakmice radi umjetne trave, tj. tvrdog i neprirodnog terena u Anadora la Veli. I na večerašnjem treningu, drugom od dolaska u ovu malu zapadnoevropsku zemlju, među popularnim "zmajevima" vladala je veoma dobra atmosfera.

"Nije bilo nepoznanica, važno je da imamo 23 momka spremna. Jedina nepoznanica bio je Sejad Salihović, koji je lakše povrijeđen i probaćemo ga osposobiti za Austriju, ali to nije današnja tema. Sutra ću pred samu utakmicu i neposredno pred meč saopštiti sastav. Važno je da su 23 igrača zdrava i da daju maksimum sutra", istakao je Baždarević.

Baždarević je kazao kako će BiH, najvjerovatnije, protiv Andore nastupiti u formaciji s dva napadača.

"Što se tiče terena, nisu optimalni uslovi, ali je najvažnije šta ćemo prikazati na njemu. Znamo zašto smo ovdje. Utakmica je važna, pogotovo bodovi koji su u igri", naglasio je Baždarević.

Nema tremu pred debi na klupi BiH, ali dodaje kako će sutra biti važan trenutak u njegovom životu i karijeri. Ne razmišlja ni o čemu, osim o pobjedi.

"Obukao sam dres reprezentacije BiH 1994. godine. Sada je 2015. i sretan sam što sam dobio čast da budem selektor BiH. Značajan moment za mene. Ne mislim o scenarijima koji su katastrofa. Ova je ekipa ozbiljna, dobro su momci radili i vjerujem da će dati sve od sebe. Andora će učiniti sve da nam napravi probleme. Ako damo 100 posto, možemo očekivati pozitivan rezultat", kazao je Baždarević.

Svi vjeruju u pobjedu na Pirinejima, koja bi im ostavila nadu u konačni plasman na EP i pored lošeg starta u kvalifikacijama i osvojena samo dva boda u prva četiri kola.
"U igri su tri veoma važna boda. Moramo dati 100 naših mogućnosti i ne smijemo potcijeniti protivnika. Bit će teško na teškom terenu (plastična trava, op.a.), no ako damo 100 posto od sebe možemo napraviti dobar rezultat", kazao je Haris Medunjanin, te je igrač Deportivo la Korunje istakao:

"Znamo šta nas ovdje čeka. Atmosfera je dobra moramo sutra pobijediti. Svi smo su svjesni toga i dat će sve od sebe."

Utakmica Andora - BiH igra se sutra na Nacionalnom stadionu, a gosti će imati podršku između 700 i 1.000 navijača.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neso

28.03.2015 15:26

Ajmo Bosno,veceras pijanka..7-0 , Dzeko bar 4.

ODGOVORITE