Poraz ''Orlića'' od Šveđana na debiju Dodića

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Švedske sa 1:0 (1:0), u prvom prijateljskom meču pod vođstvom novog selektora Mladena Dodića. "Orlići" šanse nisu koristili, ali su gosti u Novom Sadu prvu pretvorili u trijumfalni pogodak, i to zahvaljujući kiksu Aleksandra Pantića.

Fudbal 27.03.2015 | 20:40
Poraz ''Orlića'' od Šveđana na debiju Dodića

Praktično ništa se nije događalo do 14. minuta, kada je Kalili uhvatio volej sa leve strane, da bi uzvratio Jojić. Prodorom je nanizao trojicu na levom krilu, zatim i dodao Čavriću, koji je probao da šutira, a onda je i Pešić oprobao udarac sa distance.

U 23. minutu, Čaušić je izveo slobodan udarac sa leve strane, da bi Pešić sa peterca iz prve pogodio golmana Kalgrena u nogu, što je bila i najbolja prilika na utakmici. Dobro se pokazao Radoja, pridružio se i Jojić sa nekoliko poteza, dok se dobro moglo čuti i kako Dmitrović aktivno učestvuje u utakmici, komandovanjem i usmeravanjem saigrača. Sve je funkcionisalo do katastrofalnog kiksa Pantića, koji je poklonio gol Švedskoj, i time pokvario solidan utisak.

Prekratko je pokušao da doda Dmitroviću, a prikrao se Išak i plasirao u mrežu. Do poluvremena, nije bilo prilika za izjednačenje, samo je Slavoljub Srnić dobio žuti karton za grub start kojim je sprečena kontra rivala.

Na početku nastavka, Brašanac je zamenio Radoju, brzo je Pešić došao do nove šanse, udarcem glavom na centaršut Jojića, nešto kasnije je i Karglren zaustavio Čavrića. Posle 60 minuta igre, Šveđani nisu imali šansu osim kiksa Pantića, a šansu je dobio i Milunović umesto Čavrića.

Pravo niotkuda, usled kiksa Brašanca mogli su Šveđani da udvostruče prednost, ali je Išak pogodio levu stativu, a Klaeson odbijenu loptu poslao preko prečke u 76. minutu. Dva minuta kasnije uzvratio je Milunović, izborio se za prostor i sa levog krila šutirao snažno preko gola.

Naše nade su propustile odličnu šansu tri minuta pre kraja kada se posle prekida Milunovića stvorila gužva iz koje je šutirao kapiten Čaušić, iako je bio povlačen sa leđa, a golman Karlgen sjajnom intervencijom sačuvao je mrežu, a do kraja nije bilo promene rezultata.

Kratkotrajne pripreme naših nada obavljene su u Novom Sadu, a novi selektor Mladen Dodić će svoje pulene nakon Švedske moći na delu da vidi protiv Italije 30. marta u Beneventu.

To će biti poslednja provera pred Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine (igrači rođeni 1. januara 1992. i kasnije) koje se od 17. do 30. juna održava u Češkoj. Srbija će igrati u A grupi u Pragu sa domaćinom, Nemačkom i Danskom, dok su B grupi Engleska, Italija, Švedska i Portugalija.

Komentari / 0

Ostavite komentar