Povici "lopovi, lopovi" ispred Vlade

U slučaju „Kosmos" nema nikakvih promjena. Oko 120 radnika tog preduzeća je i danas protestvovalo u banjalučkom parku „Mladen Stojanović". Prije toga su, pod budnim okom policije, prošetali centrom grada i pored zgrade Vlade, gdje su glasno izrazili svoje nezadovoljstvo. U Vladi peru ruke od njih.

Republika Srpska 27.03.2015 | 22:56
Povici "lopovi, lopovi" ispred Vlade

Prošle sedmice su šetali po sunčanom vremenu, danas po kiši. Osim toga, ništa se u slučaju „Kosmosa" nije promijenilo. Policija je pratila svaki korak oko 120 radnika koji su na kraju završili, gdje drugo, nego u parku „Mladen Stojanović". Sve što su radnici do sada čuli bile se laži, kaže Nevena Božilović, 29 godina u preduzeću.

Poslodavac im duguje 15 plata, plus zaostaci iz 2011. I 2012.godine, plus nepovezan staž od 2007. godine. Obraćali su se, kažu, svima, pogotovo ministru industrije i premijerki...uzalud.

U resornom ministarstvu ne žele više da komentarišu „Kosmos".

U međuvremenu, smjenjeno je troje izvršnih direktora „Kosmosa", ali ne i generalni direktor, Dragan Ilić, čiju su smjenu radnici takođe zahtjevali. Osim toga, u preduzeću djeluje i drugi sindikat, koji okuplja tridesetak radnika. Oni, uprkos neizmirenim potraživanjima. nastavljaju da rade.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mirko

27.03.2015 16:09

Lopov do lopova.Znas koliko ih je briga za bjedne radnike.Pa oni su ih doveli dotle,nisu ludi da sad vracaju sto su uzeli. Narode dao si glas za ovo?

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

27.03.2015 16:33

A sta zele da komentarisu pa sta rade da rjese problem radnika??

ODGOVORITE