Lalat: Dobijemo derbi i mi smo šampioni!

Trener crveno-belih prognozirao ishode utakmica večitih rivala u nastavku šampionata...

Fudbal 28.03.2015 | 11:20
Lalat: Dobijemo derbi i mi smo šampioni!

Prvenstvo Srbije će po svemu sudeći još jednom, kao i prošle sezone, ući u neizvesnu završnicu, a trener crveno-beli Nenad Lalatović je za list „Sport“ prognozirao sve utakmice Partizana i Zvezde do kraja sezone. Jasno je da sa obe strane topčiderskog brda postoji računica kako do titule, s tim da je Lalatović jedan od retkih koji nije obećao sve pobede.

Večiti derbi se igra 25. aprila na Marakani, a kako sada stoje stvari, baš ta utakmica bi mogla da odluči šampiona Srbije. Crno-beli imaju prednost iz prvog duela u kojem su slavili rezultatom 1:0.
„Posle svega viđenog do sada, ne mogu da obećam deset pobeda Crvene zvezde do kraja šampionata. Pokazalo se da ako uđemo labavije u utakmicu da vrlo teško dolazimo do tri boda. Bez obzira na pojedinačne kvalitete, brojni detalji donose prevagu“, kaže Lalatović.

Po mišljenju stratega crveno-belih, ključna utakmica po njegov tim jeste baš naredna u Novom Pazaru.
„Nagovestio sam igračima da je duel u Novom Pazaru možda i najbitniji do sada. Pobeda bi nam puno značila zato što bismo u nastavak sezone ušli znatno rasterećeniji.“

Derbi je ipak nešto što svi očekuju...
„Ostaje mi da se u međusobnom duelu nadam pobedi. Daleko je taj megdan mada sam svestan da je ulog ogroman. U prvom delu smo kažnjeni za promašaje, stoga se nadam da će sreća ovog puta biti na našoj strani, a uz znanje koje imamo, jasan je plan da se dođe do tri boda i samim tim preskoči Partizan.“

Iznenađenja će sigurno biti, smatra Lalatović.
„U finišu je opreznost veća, a iskreno imamo par teških utakmica. Gostujemo kvalitetnoj ekipi Čukaričkog, a imamo i gostovanje Voždovcu na Vračaru, nama neugodnom gostovanju... Od nas se ove sezone objektivno nije očekivalo da budemo konkurentni, ali karte su otvorene i biće zanimljivo. Partizan je iskusniji sa igračima poput Babovića, Ilića, Drinčića, Balažica, koji su prošli dosta toga u karijeri. Ipak, nadam se da naša mladost i energija mogu da donesu veliki uspeh“, završio je Nenad Lalatović, trener crveno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar