Liverpul izgleda rekao Ligi šampiona - ĆAOOO!

Povrede i suspenzije sprečiće Brendana Rodžersa da u dogledno vreme izvede na teren najjači sastav, a ni raspored mu ne ide na ruku...

Fudbal 28.03.2015 | 12:40
Liverpul izgleda rekao Ligi šampiona - ĆAOOO!

Zahuktao se Liverpul u periodu od katoličkog Božića, ostvarivši 10 pobeda i dva remija u Premijer ligi, pre nego što je Mančester junajted minulog vikenda došao na Enfild i golovima Huana Mate slavio rezultatom 1:2.

Bio je to meč u kome su "redsi" mogli da pobedom izbiju na četvrto mesto i pokažu da su spremni da izbore plasman u Ligu šampiona. Ili makar u kvalifikacije.

Ali, ne samo da je ishod utakmice bio potpuno suprotan od onog koji su priželjkivali, nego će posledice tog poraza biti daleko veće od tri izgubljena boda (ili "šest", s obzirom na to da je duel bio sa direktnim konkurentom).

Kao što je poznato Stiven Džerard i Martin Škrtel suspendovani su na po tri meča zbog direktnog crvenog kartona, odnosno gaženja golmana Davida de Hee, dok je glavni napadač i strelac počasnog pogotka Danijel Staridž doživeo povredu bedra, koja će ga na neodređeno vreme udaljiti sa terena.

Staridž se javio selektoru Roju Hodžsonu na pripremama za kvalifikacioni meč Engleska - Litvanija, a pošto mu je snimljeno mesto gde oseća bol, konstatovano je da je povreda ozbiljnija nego što se igraču isprva činilo.

"Bio je jako razočaran što mora da napusti reprezentaciju. Nije bilo druge, jer je mišić delimično pokidan i ne može se igrati 'preko' toga", izjavio je Hodžson.

Staridž je ove sezone već pauzirao punih pet meseci, zbog povreda butnog mišića, lista i ponovo butine, koje su se nadovezivale jedna na drugu.

Vratio se 31. januara, golom u pobedi nad Vest Hemom, a tek u martu se ustalio u prvoj postavi.

Kada se svemu tome doda povreda prepona Adama Lalane i činjenica da Liverpul gostuje u pet od preostalih osam kola (između ostalih, Arsenalu i Čelsiju), jasno je da nisu velike šanse da nadoknadi prednost Mančester junajteda od pet bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar