EL: Alba - Crvena Zvezda Telekom, reakcije...

"Neiskusni smo, pa smo pravili greške u drugom poluvremenu", rekao je trener Albe. "Iskusniji ste od nas, to je presudilo", rekao je trener Crvene zvezde.

Košarka 27.03.2015 | 12:20
EL: Alba - Crvena Zvezda Telekom, reakcije...

Penal završnica nije režirala veliki preokret. Alba je vodila protiv Zvezde od početka do kraja i izuzev pola minuta izjednačenog skora (61:61), sve vreme bila u prednosti. Najvećoj - 19 poena.

Međutim, iako je ubedljiva pobeda domaćina bila nagoveštena pri rezultatu 43:24 (24. minut), ona se nije dogodila. Crveno-beli su se trgli 15 minuta pre kraja i uspeli da izjednače. Na sreću domaćina - samo da izjednače.

Trener Zvezde Dejan Radonjić ostao je već u četvrtom minutu bez Markusa Vilijamsa, koji je zbog povrede zgloba morao brzo u svlačionicu. Posle desetak minuta seo je na klupu i na njoj dočekao kraj meča.

"Došli smo u Berlin lišeni pomoći dvojice povređenih igrača, a tokom utakmice ostali smo i bez Markusa Vilijamsa. To nas je dovelo u tešku situaciju i Alba je to iskoristila svojim kvalitetom, koji je posebno izražen u defanzivnoj igri", rekao je šef struke crveno-belih na konferenciji za novinare.

Trener Zvezde pohvalio je Igru svog tima u drugom delu meča i ocenio da je u završnici presudilo iskustvo protivnika.

"U drugom poluvremenu reagovali smo mnogo bolje na situaciju i igrali dobro u odbrani. Izjednačili smo u četvrtoj četvrtini, ali u poslednjim momentima Alba je pokazala da ima više iskustva i prigrabila pobedu", dodao je Radonjić.

Saša Obradović, njegov nekadašnji saigrač, a sadašnji trener Albe, počeo je razgovor sa novinarima pričom o padu u igri svog tima 15 minuta pre kraja i ispuštanju skoro 20 poena prednosti.

"To nismo smeli da dozvolimo. Naša igra u drugom poluvremenu nije bila dobra. Taktički, loše smo odigrali. Ipak, ovo je Evroliga i ovo je neiskusan tim, koji pravi takve greške", rekao je Obradović.

Berlinci (6-6) su važnim trijumfom zadržali korak za Panatinaikosom (6-5), koji ima isti broj pobeda i utakmicu manje, koju će sutra odigrati u Istanbulu protiv odavno otpisanog Galatasaraja.

Srpski stručnjak sa klupe lidera Bundeslige ne želi da stavlja imperativ pred tim.

"Sve u svemu, ovom pobedom takođe moram da budem više nego zadovoljan, kao i našim nastupom u Evroligi ove sezone. Bez obzira na to što se bude dogodilo u nastavku, već smo postigli veliki uspeh u Evroligi i ne razmišljamo uopšte o plej-ofu. Pobeđujemo više nego što smo planirali i zadovoljni smo. Mislimo samo na sledeći meč", dodao je Obradović.

Do kraja Top 16 faze, Zvezda će gostovati Žalgirisu i ugostiti Panatinaikos, dok će Alba put ka četvrtfinalu tražit u duelima protiv Panatinaikosa u Atini i Makabija kod kuće.

Komentari / 0

Ostavite komentar