Zabranjeno mi je da dovodim političare u emisiju

Posle gostovanja Jorgovanke Tabaković i Nikole Selakovića, od urednika zabavnog programa sam dobila mejl u kojem mi se zabranjuje da pozivam u goste poltičare, državne funkcionere i verske poglavare - Vesna Dedić, autorka emisije „Balkanskom ulicom“, otkriva za „Blic TV magazin“.

Zabava 26.03.2015 | 20:30
Zabranjeno mi je da dovodim političare u emisiju

Ona kaže da se nada da će najavljenim promenama u rukovodećem timu Javnog servisa biti poboljšani i produkcioni uslovi.

- Već 25 godina sam vredan radnik RTS-a i bez obzira na to ko mi je bio direktor, ja sam i Jutarnji program i „Balkanskom ulicom“ radila kao da sam vrhunski plaćena, vrhunski poštovana i u skladu sa produkcijskim mogućnostima koje su mi bile na raspolaganju. Naravno da bih volela da novi direktor RTS-a bude čovek koji će emisiji „Balkanskom ulicom“ omogućiti da ima bolje produkcijske uslove, kao i svim ostalim emisijama zabavnog programa. Volela bih i da mi se vrati stari termin emitovanja, nedeljom od 14 do 15 sati, kada sam beležila najveću gledanost. Nikada na RTS-u nisam bila u situaciji da radim emisiju i da ona bude baš onakva kakvu je ja zamišljam. Zato se nadam, s obzirom na to da gledaoci moju emisiju vole, da će novi direktor dati zeleno svetlo da ta ljubav između „Balkanske ulice“ i gledalaca bude još jača, lepša i veća - priča Vesna Dedić.

Iako su na početku emisije gostovali i političari, verski poglavari i diplomate, takve sagovornike više nemate. Zbog čega?
- Tačno je da su godinama prve ispovedne portretske intervjue političari i verski poglavari davali u emisiji „Balkanskom ulicom“. Pre dve godine, kada su u emisiji gostovali Jorgovanka Tabaković i Nikola Selaković, od urednika zabavnog programa RTS-a sam dobila mejl u kojem mi se zabranjuje da pozivam u goste političare, državne funkcionere i verske poglavare. Kao radnik RTS-a moram po ugovoru da poštujem odluku glavnog urednika i kada je ona u suprotnosti sa mojim autorskim idejama.

Sve više novinara se okreće pisanju romana, što često nailazi na podsmeh i negodovanje. Smeta li vam to?
- Besmislena je priča jer svako ima pravo da uđe u knjižaru i kupi knjigu koju želi. Smisleno bi bilo da se negoduje u slučaju da je moja knjiga ušla u lektiru ili da je nekom naređeno da mora da je kupi i pročta ili da mi država plaća štampanje. Novinari su u celom svetu uvek bili najtiražniji pisci, od, na primer, Hemingveja do Tonija Parsonsa. Mojim čitateljkama, studentkinjama, doktorkama, profesorkama, domaćicama, prodavačicama, pevačicama ne smeta što sam novinar.

Velika se prašina digla i oko izjave Lee Kiš, koja je za „Blic TV magazin“ otkrila da sprema doktorat i da želi da se bavi pedagogijom. Kakvo je vaše mišljenje o tome?
- Ja nisam ni magistrirala ni doktorirala novinarstvo za razliku od Lee Kiš, koja je to uradila. Moje profesionalne ambicije su da budem ono što sam sada, dakle autor emisije koju gledaoci i sagovornici vole, pisac ljubavnih romana koje desetine hiljada žena vole da čitaju pre spavanja, na plaži i u gradskom prevozu.

Završavate ovih dana novi roman. O čemu je reč?
- Opet melodrama, ali ovoga puta tuga je od početka. Prvi put sam se bavila temom usvajanja dece i toliko sam zadovoljna tom pričom da s nestrpljenjem očekujem 18. maj kada će se roman pojaviti na trafikama i u knjižarama.

Šta se dešava sa serijom koja je trebalo da se radi po vašoj knjizi „Zauvek u srcu“?
- Volela bih da se snime film i serija po istorijskoj melodrami „Pola duše“ i znam da su mnogi i u Crnoj Gori i u Srbiji zainteresovani, ali do sada nije načinjen nijedan konkretan korak. Po narudžbini „Košutnjak filma“ napisala sam scenario za TV seriju po mojim romanima „Zauvek u srcu“, „Sunce meni, sunce tebi“ i „Ti si meni sve“, zna se i glavna glumica i ja se nadam da će ovog proleća da počne snimanje.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sta ce ti

26.03.2015 19:33

Pa narodu su vec dosadili ,jos da ih ti dovodis,bio bi cist promasaj.

ODGOVORITE
Name

nedjo2

26.03.2015 21:08

A u krevet ti sigurno ne brane

ODGOVORITE