Video: Vidara u idealnom timu PL svih vremena!

Veliko priznanje za srpskog asa: Vidić u idealnom timu Premijer lige svih vremena! Ovako su u prethodne 23 godine birali profesionalni igrači najvišeg ranga engleskog fudbala.

Fudbal 27.03.2015 | 08:00
Video: Vidara u idealnom timu PL svih vremena!

Poznato je da igrači pomno osluškuju javnost, koja ponekad preteruje u hvalospevima, ali i kritikama na njihov račun, međitm kompliment koji se dobije od svojih kolega, posebno onih koji igraju za protivnički tim, ima poseban značaj. Od osnivanja Premijer lige 1992. godine do danas prošle su 23 godine, a u svakoj sezoni profesionalni igrači su birali idealan tim godine.

Engleski mediji su sumirali te podatke i na prilično jednostavan način izabrali najbolji tim svih vremena najvišeg profesionalnog ranga engleskog fudbala. Igračima je brojano koliko su se puta nalazili u idealnom timu Premijer lige od sezone 1992/1993. do sezone 2013/2014, a mesto u idealnih 11 našao je i srpski as i bivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić, koji se četiri sezone nalazio u najboljem timu godine.

EDVIN VAN DER SAR

Velika legenda Mančester junajteda apsolutno je zasluženo našla mesto u idelanom timu, iako je imala ozbiljnu konkurenciju u Peteru Šmajhelu. Holanđanin je proglašavan za najboljeg 2007, 2009. i 2011. godine i smatra se jednim od najzaslužnijih za šampionske titule u završnici prethodne decenije kada je vođena žestoka bitka sa Čelsijem.

GERI NEVIL

Srce i duša Mančester junajteda i čovek koji je bio deo šampionskih pohoda Crvenih đavola tokom devedesetih godina prošlog veka i početkom novog milenijuma. Bez obzira što nije imao neku preterano jaku konkurenciju na svojoj poziciji, Nevil je dugo smatran za jednog od najboljih desnih bekova na svetu. U idelan tim Premijer lige uvršten je šest puta - 1996, 1997, 1998, 1999, 2005 i 2007. godine.

RIO FERDINAND

Na ovoj poziciji je bila žestoka konkurencija, ali su svoje mesto u idelanom timu našli štoperi Mančester junajteda. Prvi Rio Ferdinand, koji je se šest puta našao u idelnom timu, prvi put 2002. godine kada je prešao iz Lidsa u Mančester junajted, a poslednji 2013. godine kada je praktično odigrao svoju poslednju sezonu na visokom nivou u Premijer ligi.

NEMANJA VIDIĆ

Koliko je bio važan deo Mančester junajteda tokom osam provedenih godina na Old Trafordu, dovoljno govori da je od sezone 2010/2011. nosio i kapitensku traku jednog od najvećih klubova na planeti. Jedan od najdominantnijih štopera u istoriji Premijer lige u idelanom timu se našao četiri puta - 2007, 2008, 2009 i 2011. godine.

EŠLI KOL

Sadašnji prvotimac Rome polako se bliži kraju karijere, ali je u Premijer ligi tokom prošle decenije ostavio izuzetno dubok trag. Mnogi na Ostrvu su ga svojevremeno, posebno dok je nosio dres Arsenala, proglašavali najboljim levim bekom Engleske svih vremena. U idelnom timu se našao - 2003, 2004, 2005. i 2011. godine.

KRISTIJANO RONALDO

Iako je svoj vrhunac dostigao tek u Realu iz Madrida, gde je postao prava mašina za postizanje golova, način na koji je Kristijano Ronaldo igrao u dresu Mančester junajteda ostaće zauvek upamćen. Portugalac se četiri puta zaredom našao u idelnom timu (2006, 2007, 2008 i 2009) nakon čega došao trenutak za odlazak u Kraljevski klub.

PATRIK VIJERA

Možda i najbolji igrač sredine terena koji je ikad kročio na Ostrvo. Besprekorni vezista je imao sve, igrao je podjednako dobro i u ofanzivi i u defanzivi i postao prava legenda čuvenog Hajberija. Visok, dovoljno brz i izuzetno snažan, ponekad je delovalo kao da mu je nemoguće oduzeti loptu. Između 1999. do 2004. šest puta uzastopno je bio u idealnom timu.

STIVEN DŽERARD

Iako je na ovoj poziciji potisnuo fenomenalne asove kao što su Pol Skols i Frenk Lampard, legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard apsolutno zasluženo je našao mesto na ovoj listi. Iako nije uspeo da osvoji ni jedan šampionski trofej, Stivi Dži je u idelan tim Premijer lige izabran čak sedam puta. Prvi put još 2001. godine, a poslednji prošle sezone.

RAJAN GIGS

Legenda nad legendama, igrač koji je srušio sve rekorde Premijer lige i as koji će zauvek ostati zabeležen u istoriji Mančester junajteda. Gigs je šest puta bio uvršten u idelan tim najvišeg ranga engleskog fudbala, a činjenica da je između prvog (1993) i poslednjeg izbora (2009) prošlo 16 godina dovolnjo govori o tome koliko je dugo trajao u engleskom fudbalu.

ALAN ŠIRER

Najbolji engleski napadač s kraja prošlog veka. Osvojio je šampionsku titulu sa Blekbernom 1995. godine, a na Evropskom prvenstvu 1996. bio je najbolji strelac u dresu Gordog albiona. U idealnom timu godine našao se šest puta. Prvi put 1993, a poslednji deset godina kasnije.

TIJERI ANRI

Još jedan iz redova francuskih asova koji će zauvek ostati u srcima navijača Arsenala. Od 2001. i 2006. godine Anri je šest puta uzastopno bio biran u idealan tim Premijer lige, posle čega je preao u Barselonu i na izuzetno visokom nivou odigrao još tri sezone. Najbolji igrač Premijer lige bio je dva puta uzastopno 2001. i 2002. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar