Milutinov: Idemo težim putem, ali cilj je EL!

“Želimo da nastavimo Partizanovu tradiciju i odbranimo domaću titulu“, kaže mladi centar crno-belih...

Košarka 26.03.2015 | 20:00
Milutinov: Idemo težim putem, ali cilj je EL!

Košarkaši Partizana prevalili su ove sezone dug put od ekipe koja nije ličila na sebe iz prethodnih godina, do tima koji je vezao 12 trijumfa i izborio plasman u plej-of Jadranske lige. Ipak, pobedonosni niz prekinut je u poslednjem kolu protiv Budućnosti u Podgorici, a to je značilo da nas čeka srpsko polufinale i da će crno-beli na megdan Crvenoj zvezdi.

Jedan od najtalentovanijih evropskih centara Nikola Milutinov svestan je da je Partizan mogao trijumfom u crnogorskoj prestonici da olakša sebi posao u nastavku sezone. Ipak, sadašnja situacija ni za milimetar ne pomera Partizan sa puta koji je zacrtao pred početak sezone.
“Propustili smo dobru priliku u Podgorici, na tri minuta pre kraja vodili smo sedam razlike. Ipak, utakmica protiv Budućnosti je prošla, to je zatvorena priča i ne želimo da gledamo iza sebe. Startujemo sa četvrtog mesta u plej-ofu i protivnik u polufinalu će nam biti Crvena zvezda. Idemo težim putem, ali nastavljamo da se borimo za isti cilj, a to je Evroliga”, rekao je Milutinov za MOZZART Sport.

Razlog za optimizam ne leži samo u činjenici da pobednički sistem građen godinama u Humskoj pod vođstvom Duška Vujoševića i dalje funkcioniše, već i zbog toga što su u prvom delu sezone, možda kao nikada u novijoj klupskoj istoriji, crno-beli preturili svašta preko glave.
“Imali smo dosta loš početak sezone, pogledajte uostalom koliko je ovaj sadašnji tim drugačiji u odnosu na onaj koji je igrao u oktobru ili novembru. Tek u drugom delu smo počeli da se uklapamo, sastavali smo ekipu i pokazali pravo lice. Preokret je počeo od meča sa Solnokom u Beogradu, a onda se nastavio pobedom nad Krkom u gostima koja mislim da je i bila ključna za nastavak sezone. Radi se o dobroj i kvalitetnoj ekipi koja nas je dobila u Beogradu, a mi smo krajem decembra uspeli da se revanširamo i tada je počelo da nam raste samopouzdanje”, objasnio je Milutinov.

Jedna od loših stvari koje je Partizan doživeo ove sezone je rana eliminacija iz Evrokupa. Ipak, i iz ovoga su, prema rečima mladog centra, crno-beli uspeli da izvuku pouke i određenu korist.
“Eliminacija iz Evrokupa sa jedna strane je bila mač sa dve oštrice. Za svaku ekipu je važno da ima što više jakih utakmica, a to su pre svega one u Evropi. Sa druge strane, ta eliminacija iz Evrokupa nam je u teškim trenucima donela više vremena za trening i uklapanje ekipe. Igrali smo sve bolje kako su nam se priključivali igrači, što novajlije, što ovi koji su se oporavljali od povreda. Uostalom, svakoj ekipi je potrebno određeno vreme da se uigra”, kazao je on.

Predstojeći polufinalni dueli Crvenom zvezdom u Jadranskoj ligi, zakazani za sredinu aprila, imaće možda i najveći ulog u poslednjih 20-ak godina. Jedno je sigurno, Srbija će imati samo jednog predstavnika u Evroligi sledeće sezone.
“Protiv Zvezde, kao i uvek očekujem teške utakmice, a derbiji sami po sebi nose posebnu draž. Naravno, dodatnu težinu ovom polufinalu daje i činjenica da nosi veliki ulog jer će finalista izboriti plasman u Evroligu sledeće sezone. Mi smo gosti u prve dve utakmice u seriji. Domaći teren i podrška publike mogu puno da znače u ovakvim duelima, ali kada smo na terenu ne gledamo ništa sa strane, pokušavamo samo da se fokusiramo na protivnika koji je ispred nas. Nadam se da će konačan ishod biti kao i prethodne dve godine”, rekao je Milutinov.

Partizan je prethodne dve sezone u finalima plej-ofa domaćeg prvenstva pobeđivao Crvenu zvezdu sa po 3:1 u serijama. Pre dve godine crno-beli su savladali Zvezdu i u finalnoj utakmici završnog turnira Jadranske lige u Laktašima.

Sledećeg vikenda počinje i domaći košarkaški karavan, u kojem Partizan već 13 godina zaredom prvi prolazi kroz cilj.
“Želimo da nastavimo Partizanovu tradiciju i odbranimo domaću titulu. Prvu utakmicu igramo u Nišu protiv Konstantina. Uvek su uvodni mečevi specifični, a Konstantin će sigurno silno motivisan da uđe u taj duel. Mi želimo da pobedama u prva dva kola u formi i sa dobrim raspoloženjem dočekamo početak polufinala plej-ofa na Jadranu”, istakao je centar Partizana.

Ove sezone, pogotovo u drugom delu Milutinov je “eksplodirao” i postao pravi oslonac Partizana u reketu. Kako sam kaže, najvažnije je da u finišu sezone bude na pravom nivou, a trenutno razmišlja samo o Partizanu. Eventualni poziv u nacionalni tim ili odlazak u inostranstvo stavio je u drugi plan.
“Svakom je potrebno vreme da se navikne i uđe u formu. Zadovoljan sam svojim partijama, ali uvek može bolje. Naravno, najvažnije je da sada odigram dobro kada su na programu utakmice koje odlučuju konačan ishod sezone. Idem polako, želim da odigram što bolje do kraja sezone, osvojim trofeje sa Partizanom i izborim povratak u Evroligu. Naravno da je reprezentacija san svakog igrača, ali sada sam koncentrisan samo na Partizan”, zaključio je Milutinov.

Komentari / 0

Ostavite komentar