Obline ili vitke noge, pitanje je sad?

Muškarcima se više dopadaju žene sa dugačkim vitkim nogama, kakva je Tejlor Svift, od dama sa bogatim oblinama poput Kim Kardašijan, tvrde naučnici.

Moda i ljepota 26.03.2015 | 07:13
Obline ili vitke noge, pitanje je sad?

Velika studija koja je obuhvatila gotovo 60.000 volontera imala je za cilj da otkrije da li se muškarcima više dopadaju visoke i vitke žene, od onih čije telo ima oblik peščanog sata.

Rezultat je u suprotnosti sa trendovima koji su važili milionima godina – sada i muškarci vole “mršavice”.

Složena serija vizuelnih testova sprovedena je u Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju, a rezultati su objavljeni u stručnom časopisu Evolution and Human Behaviour.

Napravili su kompjuterizovane slike različitih oblika tela na osnovu 24 osnovna faktora – od obima grudi i zadnjice, do odnosa obima struka i dužine nogu.

Iako naučnici naglašavaju da se ukusi razlikuju i da variraju u zavisnosti od kulture, u proseku su se muškarcima više sviđale visoke i vitke devojke od niskih sa oblinama.

“Predominantni evolucioni trend usmeren je ka vitkim ženama sa uskim strukom”, piše u izveštaju.

Izvor: B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nikola

26.03.2015 06:45

rekli "naučnici"? a oni su opet poznati kao dobri ljubavnici... ljudi vole i jedan i drugi tip, odavno je rečeno da se o ukusima ne raspravlja a ovi nam nameću da više volimo jedne od drugih

ODGOVORITE