Misteriozni bogataš misterioznom kupcu prodao vilu od 46 miliona dolara

Misteriozni vlasnik prodao je nešto misterioznom kupcu. Jedno je ipak sigurno: Imanje u elitnom losanđeleskom Bel-Eru poznato kao "Lajongejt" prodato je za 46 miliona dolara.

Zanimljivosti 26.03.2015 | 07:10
Misteriozni bogataš misterioznom kupcu prodao vilu od 46 miliona dolara

Imanje, čiji je vlasnik nekada bio američki pevač Keni Rodžers, prošle godine je nuđeno za 65 miliona dolara. Iako cena po kojoj prodato deluje kao značajno umanjena, CNBC navodi da je ona i dalje mnogo viša od 12,2 miliona koliko je plaćeno 12,2 miliona dolara 2010. kada je poslednji put promenilo vlasnika.

Mia Trudo iz agencije "Hilton & Hajlend", koja je posredovala u prodaji, odbila je da otkrije identitet kupca ili prodavca. Ipak je za ekipu emisije "Tajni životi superbogatih" održala ekskluzivnu turu po imanju neposredno pre nego što je prodato.

- Pokazala sam ga oko 50 puta. Svaki put sam sve više i više impresionirana njime kako ga pokazujem, svaki put vidim nešto novo što me uzbudi - kaže Trudo za CNBC.

Kuća ima glamuroznu prošlost. Izgrađena je 30-ih godina prošlog veka, a projekat je potpisao isti arhitekta koji je gradio kuću i Frenku Sinatru.

Međutim, od 2013. dograđena je i proširena da bi postala megavila, na površini većoj od 2.100 kvadratnih metara i sa 11 spavaćih soba, 17 kupatila, liftom od stakla, bilijar salom i kućnim bioskopom. Glavna spavaća sama ima oko 280 kvadrata.
Ovo imanje u Los Anđelesu zovu "Lajongejt" zbog dve figure lavova koji stoje na glavnoj kapiji.

Kuća je ponuđena kompletno opremljena - zajedno s umetničkim delima i ukrasima - što pokazuje sve veću popularnost "vila po principu ključ u ruke" koje bogatašima omogućuju da se usele odmah nakon kupovine.

Bezbednost je takođe bitan faktor za bogate kupce, pogotovo za one iz inostranstva.
Kuća ima 32 kamere, četiri kapije sa duplim visokim zidovima i "sobom panike" na nepoznatoj lokaciji.

- Nećete je naći. Sakrivena je - navodi Trudoova.
Dakle "soba panike" je tajna, baš kao i identitet kupca i prodavca.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rok star

26.03.2015 06:19

Milorad Dodik kupio.

ODGOVORITE
Name

kum

26.03.2015 07:25

Skrbic prodao