Analiza: Bejl na raskrsnici između želja i mogućnosti

Fudbaler je u krizi forme, ali je pitanje šta je uzrok tome i šta je najbolje rešenje za njega. Ako je problem Ronaldo, šta bi trebalo da bude Realov sledeći potez?

Fudbal 27.03.2015 | 00:00
Analiza: Bejl na raskrsnici između želja i mogućnosti

Posrnuli Garet Bejl (25) odlučan je da ne napusti Real Madrid narednog leta, uprkos tome što se nalazi pod neverovatnim pritiskom u Španiji.

I, takođe, uprkos tome što bi se nekoliko klubova "polomilo" da ga kupi.

Engleski "Mirror" tvrdi da je Bejl odlučio da ne zatraži transfer, štaviše da mu se usprotivi, čak i ukoliko predsednik Florentino Perez pogazi izjavu datu pred kraj 2014. godine "da Bejl nikada neće otići iz Reala". Velšaninu sigurno nije prijatno ovih dana, jer se na sopstvenom primeru uverio šta znači igrati za Real, a biti van forme.

Posle poraza od Barselone, u Kataloniji (2:1), u kom je Bejl prikazao najgoru igru od kada je došao iz Totenhema za 91 ili 100 miliona evra (postoje dve verzije o tome koliko je plaćen), navijači su nasrnuli na njega po izlasku iz TC "Valdebebas", uz sočne uvrede koje je jasno mogao da čuje kroz otvoren prozor svog "bentlija".

Kada se ujutru probudio, mogao je da se uveri da ga u "Asu" nisu opšte ocenili, a da je u "Marki" dobio komentar sledeće sadržine: "Sada je konačno očigledno da je predsednik Florentino Perez platio 100 miliona evra za nekoga ko, realno, vredi 20 miliona".

!?

"Mirror" navodi da su Mančester junajted i Mančester siti spremni da debelo plate da vrate sjajnog fudbalera na Ostrvo, skoro onoliko koliko je Real platio za njega leta 2013. godine. Međutim, izvor blizak igraču navodi da je Bejl uveren da je sposoban da povrati očas posla izgubljenu reputaciju (kako drugačije kada igrate za Real).

Uistinu, teško je reći da li igrač koji je golovima prošle sezone doneo Realu oba trofeja, Kup kralja i Ligu šampiona, zaslužuje da mu se zviždi na svakoj utakmici u Madridu već nekoliko nedelja. No, to za navijače Reala nije nikakva novost i Bejl je navodno uveren da će mu, koliko sutra, klicati ime kada bude počeo da postiže golove.

Problemi sa Bejlovom formom počeli su kada je trener Karlo Anćeloti, koji je takođe pod žestokom paljbom beskrupuloznih "Marke" i "Asa", zatražio od brzonogog igrača da se bavi više defanzivnim zadacima i da preuzme odgovornost na delu terena koji je prošle sezone "zatvarao" Anhel Di Marija.

Ispostavilo se da Bejl ne može, ili neće kako neki tvrde, da trči u oba pravca, uklizava i osvaja lopte, a dogodilo se i to da mu je pala produktivnost i da ne može ni da priđe prošlogodišnjem učinku od 22 gola na 44 utakmice. Negde usput "pukao" je i njegov odnos sa Kristijanom Ronaldom, što se pokazalo u više navrata, a Ronaldo ga je jednom čak i opsovao (možda ga je psovao i češće, ali su kamere zabeležile jednu scenu).

Kada je Bejl dao prvi gol posle 829 minuta, protiv Leantea (što je bila Realova jedina pobeda u martu, uz remi i četiri poraza), Ronaldo je samo odmahnuo rukom i okrenuo glavu. Bejl je u tom trenutku otrčao u ugao terena, pokrivenih ušiju, ne želeći da čuje Realove navijače kako slave njegov gol, zbog toga što su mu nedeljama zviždali maltene kod svakog dodira s loptom.

Ne tako davno, u jednoj online anketi, navijači Reala upitani su - ukoliko bi Anćeloti menjao formaciju u 4-4-2, ko bi iz trija napadača trebalo da ispadne, a 40 odsto glasalo je da bi to trebalo da bude Bejl, drugi je bio Ronaldo, a treći Karim Benzema.

Mediji u Španiji predviđaju da će na kraju sezone neko od važnih karika u klubu morati da ode, a pretpostavka je da će, ako to bude trener Anćeloti, njegov naslednik imati poslednju reč - vidi li Bejla u ovoj postavi Reala ili je možda tu neko drugi višak.

Ako je suština problema u svlačionici Reala odnos između Ronalda i Bejla, ni tu Perez neće imati laku odluku jer - Ronaldo ima 30 godina i nezvanično hronični problem sa kolenom, koji ga prati od finiša prošle sezone, dok Bejl ima slabiji statistički učinak, ali ima svega 25 godina i najbolje godine su svakako pred njim.

U Realu ili ne, videćemo...

Komentari / 0

Ostavite komentar