Vučić gimnaziju završio sa peticom, bez i jedne četvorke

Predsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, bio je odličan učenik u osnovnoj i srednjoj školi – Zemunskoj gimnaziji, a zaista je imao sve petice u jednoj od najstarijih školskih ustanova. U njegovoj srednjoj školi gde ga pamte kao marljivog, vrednog i poštenog đaka!

Srbija 10.03.2015 | 16:21
Vučić gimnaziju završio sa peticom,  bez i jedne četvorke

U samom srcu Zemuna u jednoj od 17 beogradskih gimnazija svoje srednje školovanje sa odličnim uspehom završio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, a kojeg iako je bio mladić sa Novog Beograda Zemunci rado spominju i sa ponosom izgovaraju da je baš u Zemunsku gimnaziju završio lider naprednjaka.

Aleksandar Vučić nakon završene Osnovne škole “Branko Radičević” upisao je Zemunsku gimnaziju u generaciji 1986/87 i krenuo je u I2 odeljenje.

U razredu lidera naprednjaka, smera: “KULTURA I JAVNO INFORMISANJE” – KOREKTOR / INOKOREKTOR sedeo je 31 đak, od toga samo 5 muškaraca, a razredni starešina im je bio nastavnik fizičkog vaspitanja Milenko Tripković.

Prema rečima direktora Zemunske gimnazije Miloša Bjelanovića, koji je i sam svojevremeno pohađao ovu školu, u ovu školsku ustanovu išao je veliki broj znamenih ličnosti od velike važnosti za Srbiju, a među njima je i premijer Aleksandar Vučić.

– Gimnazija, koja je osnovana 1858. godine s ponosom ističe da su njeni đaci bili David Albahari, Predrag Koraksić, Sava Šumanović, Pavle Paja Radosavljević (lični sekretar Nikole Tesle), dvostruki akademik na Univerzitetu u Njujorku Gordana Vunjak, Kalina Kovačević, Andrija Mladenović, Nada Dimić, Goran Paskaljević, Mlađan Dinkić, Aleksandar Vučić i mnoge druge ličnosti.

Na pitanje kakav je đak bio premijer Srbije? Bjelanović odgovara kao iz topa: “Odličan, a u to ćete se sada i lično uveriti”.

Direktor Miloš, kako ga đaci Zemuske gimnazije zovu, se pridiže iz svoje fotelje, poziva njegovog pomoćnika da mu donesu matične knjige u kojoj su upisane sve ocene đaka, kako bi se uverili kakve je ocene imao Vučić u srednjoj školi.

Čekanje je kratko trajalo, za manje od minuta stvorila se velika crvena knjiga u kojoj su upisane ocene svih đaka, ali koju zbog Zakona o zaštiti podataka nismo smeli da fotografišemo.

– Pokazaću vam ocene, ali nema slikanja, da ne bude posle problema sa Šabićem – kroz osmeh je rekao direktor Bjelanović koji je bivši juniorski reprezentativac u košarci, otuda i njegova ljubav prema sportu i diploma DIF-a.

Brzo smo pronašli učenika Aleksandra Vučića i mogli smo da vidimo stranicu sa ocenama koju bi svaki roditelj poželeo za svoje dete.

– Kažem vam ja da je bio izvanredan učenik – govori direktor pokazujući na kolone ocena gde su se redom nizale petice, za peticama, bez ijedne jedine četvorke – uspeh 5.00!

Primetno je čak da premijer Vučić nije puno ni izostajao iz škole, jer u rubrici neopravdanih časova stoji broj 7! Što bi se reklo “SVEDOČANSTVO BEZ MRLJE I ZA PONOS!”

Zanimalo nas je da li je lider naprednjaka odmah nakon što je napustio Zemunsku gimnaziju nju i zaboravio, međutim direktor nas u startu pitanja preseče:

– Moram da kažem da to nije učinio, naprotiv. Kada još nije ni slutio da će postati predsednik Vlade Srbije i kada je bio samo običan činovnik u opštini Zemun. Vučić je učinio sve i izgurao priču oko obnove fiskulturne sale u kojoj je i sam igrao košarku. I danas je pod sale, koji je urađen dobrim delom zahvaljujući njemu u funkciji i tu se neki novi košarkaši, odbojkaši, rukometaši uče radu s loptom – kaže direktor Zemunske gimnazije.

Premijer Vučić kao srednjoškolac bio je pobednik na gradskim i republičkim takmičenjima iz istorije, ali i pionirski prvak Beograda u šahu. Trenirao je košarku i igrao fudbal.

– Moje detinjstvo je klasično detinjstvo jednog novobeogradskog dečaka. Moji su bili podstanari, pa su nas vodili od Zemuna do ne znam kojih kuća na Savskom vencu, gde su živeli po šest meseci, godinu dana, a onda smo se naselili u 45. blok na Novom Beogradu, u jedan veliki soliter. To je tad bilo super mesto. Sve do 12 – 13 godine sam bio sav onako mršav, nikakav. Krevet je tri puta bio teži od mene. Ali onda sam postao džambas, lokalni mangupčić. Krenuo sam na Zvezdin sever, na utakmice. Uvek sam imao dobre ocene u školi – ispričao je ranije u jednom od intervjua Aleksandar Vučić o svom detinjstvu.

Vučić je nakon završene Zemunske gimnazije u rekordnom roku diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Kao jedan od najboljih studenata generacije bio je i stipendista “Fondacije za razvoj naučnog podmlatka”, a sve ostalo je dobro poznato…

(Telegraf)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sns

10.03.2015 16:01

A Presjednik Nikolic???

ODGOVORITE
Name

Osvit

10.03.2015 17:03

Zasto covjeku pravite medvedu uslugu.

ODGOVORITE
Name

djole

11.03.2015 06:20

Ja eto trebo je bit los djak.

ODGOVORITE
Name

Mirko

11.03.2015 08:19

Pa sta, i ja sam zavrsio srednju skolu bez i jedne cetvorke, za sve cetir godine,pa niko o tome ne pise!!!! Jel Vucic vise vrijedi od mene?

ODGOVORITE
Name

dopuna

11.03.2015 09:08

U tom periodu je uveliko trajalo tzv.usmjereno obrazovanje.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.03.2015 10:11

Znači da bi trebao imati sve petice da budeš "dobar" političar? Kakav apsurd.

ODGOVORITE