EP: Srebro za Kolašinca!

Asmir Kolašinac nije uspeo da odbrani titulu u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u dvorani, ali je na takmičenju u Pragu osvojio srebrnu medalju hicem od 20,90 metara, koji je samo centimetar slabiji od nacionalnog rekorda.

Ostali sportovi 06.03.2015 | 21:20
EP: Srebro za Kolašinca!

Naš atletičar je pre dve godine u Geteborgu postao prvak, a u prestonici Češke je u finale ušao kao šesti, iza svetskog i evropskog prvaka na otvorenom, Nemca Davida Štorla, dvojice sa novim nacionalnim rekordima i juniorskog evropskog rekordera.

Vodila se velika borba za odličja u izuzetnoj konkurenciji, Kolašinac je prestupio u prve dve serije, u trećoj se probio na treće mesto hicem od 20,47 metara, ali je onda pao na petu poziciju zbog boljih rezultata protivnika.

Kada se činilo da će ostati bez medalje, jer je imao jedan rezultat od 20,34 uz treći prestup, Kolašinac je u poslednjoj, šestoj seriji bacio kuglu 20,90 metara, samo centimetar manje od nacionalnog rekorda i domogao se srebra.

Zlatna medalja je pripala Štorlu koji je takođe u poslednjoj seriji imao hitac od 21,23 metra, a bronzu je osvojio Čeh Ladislav Prašil sa rezultatom 20,66 metara iz prvog pokušaja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rip Kirbi

07.03.2015 10:58

U kom smislu "naš" atletičar?!

ODGOVORITE