Hrvatski mediji veličaju srpsku atmosferu!

Hrvatski mediji veličaju atmosferu u Kraljevu.

Tenis 06.03.2015 | 21:40
Hrvatski mediji veličaju srpsku atmosferu!

I dok se u Kraljevu igra teniski meč reprezentacija Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pored rezulatata koji trenutno ide u prilog srpskom timu, u fokusu hrvatskih medija je i doček gostujućeg tima koji "Jutarnji list" naziva "kraljevskim".

"Domaćine treba samo pohvaliti, budući da se i naši teniseri i reporteri osećaju izvrsno, a atmosfera u Kraljevu je prava sportska", navodi zagrebački dnevnik koji je već pisao da je u gradu domaćinu "sve podignuto na najviši novo, kako i doliči ovakvom događaju".

Posebno je akcentovan trenutak u kojem je bez ijednog zvižudka proteklo intoniranje hrvatske himne.

"Naprotiv, po završetku je ispraćena toplim aplauzom domaće publike", prenosi list utiske gostiju iz Kraljeva, uz materijale sa tribina kraljevačke Hale sportova, od kojih izdvaja fotografije predsednika Srbije Tomislava Nikolić i bivšeg svetskog teniskog asa Slobodana Živojinovića.

"Bravo Srbija! Navijači u Kraljevu pljeskali hrvatskoj himni", prenosi i portal Index.hr i podseća da je uoči duela Novak Đoković poručio publici u Kraljevu da se nada da će shvatiti da je to rivalstvo "uz poštovanje, uvažavanje i viteštvo" i zakljucuje da su navijači Srbije na najbolji mogući način pozdravili hrvatske sportiste.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

miki

06.03.2015 21:22

mozemo svi mi iz bivse sfrj da postanemo bar ljudi

ODGOVORITE