Vlast Srpske je ozakonila diskriminaciju

Narodni poslanik i lider Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da je vlast u RS nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama legalizovala diskriminaciju u RS.

Republika Srpska 06.03.2015 | 19:20
Vlast Srpske je ozakonila diskriminaciju

"Izmjenama i dopunama zakona o fiskalnim kasama Vlada RS će kazniti sve one koji su do sada uredno plaćali sve svoje obaveze, a nagradiće sve one koji godinama izbjegavaju plaćanje poreza i doprinosa. Vlast želi da ukine fiskalne kase taksistima, ali ne svim, nego samo onim koje je Milorad Dodik uoči izbora okupio u restoranu banjalučke Ugostiteljske škole i obećao im ukidanje fiskalnih kasa ukoliko mu pomognu u predizbornoj kampanji", istakao je Čavić.

On je dodao da je Zakon o fiskalnim kasama suvišan i da ga treba ukinuti, jer mnoge firme bliske vlasti ne izdaju fiskalne račune, dok se malim preduzetniciima zatvaraju lokali ukoliko to ne rade.

"Prema Zakonu o fiskalnim kasama sve zdravstvene ustanove, bez obzira na vlasničku strukturu, moraju izdavati fiskalne računa. Situacije je danas sljedeća: nijedna državna zdravstvena ustanova ne izdaje fiskalne račune, jer je svojevremeno ministar zdravlja Ranko Škrbić to ukinuti usmenim dekretom i izjavom 'Zakon, to sam ja', dok sve privatne klinike, bolnice i ambulante moraju izdavati račune", istakao je Čavić.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Brod

06.03.2015 19:04

Narod voli fiskalnu kasu, ona se zove SNSD, KAKO DRUKČIJE RAZUMJETI IZLAZNOST NA IZBORE A I REZULTAT OD ONIH KOJI SU IZAŠLI. SAD GLADUJ I RAZMIŠLJAJ KAKO DJECU POSLATI IZ PROKLETE AVLIJE.

ODGOVORITE
Name

milomir

06.03.2015 19:29

Dragane pravi si poslanik svaka ti čast samo ih imenom prozivaj.

ODGOVORITE
Name

sina

06.03.2015 20:07

Nije istina pojedine zdravstvene drzavne ustanove izdaju fiskalni racun, bas su privatne u podredjenom polozaju pogotovu one koje imaju ugovor sa Fondom.

ODGOVORITE
Name

007

06.03.2015 20:33

Bolje ikad nego nikad-ukidanje fizike.

ODGOVORITE
Name

Kasumovic kaze

06.03.2015 21:28

Bivši zamjenik ministra finansija Bosne i Hercegovine Fuad Kasumović otkrio je u intervjuu za novinsku agenciju Patria da je državni ministar finasija i trezora BiH Nikola Špirić uzeo 2,5 mliona KM teško mito od biznismena Ilije Studena, i to u vrijeme dok je bio predsjedavajući Vijaća ministara BiH. Kasumović je rekao da mu je ove šokantne detalje priznao čovjek iz samog vrha SNSD-a, odnosno jedan od najbližih Špirićevih i Dodikovih saradnika, nakon što, pretpostavlja Kasumović, nije dobio dio koji mu je bio obećan.

ODGOVORITE
Name

Marko

06.03.2015 22:10

Tvoje izjave su jadne,sve svaljujes na legalnu vlast a bio si na celu RS,gde su ti rezultati? Takvi kao sto si ti, tesko ce biti narodu za zivot, jer slusajuci tebe ispade sve crno,i po tebi niko nije "normalan" samo ti. Nemas nista pametno da kazes a pogotovo sta znas da uradis za svoj narod, koji te podrzao?

ODGOVORITE
Name

vaskrsija

06.03.2015 22:23

Svaka cast za poslanika Cavica!

ODGOVORITE
Name

Ništa od fotelje

06.03.2015 22:45

Msm da nema šanse da će Savez za promjene u fotelje sarajevske jer je i više nego očigledno da je DF (partija pod apsolutnom kontrolom stranaca) dobila mig da ruši tu koaliciju jer jednostavno nema kapacitet, entitetski veto drži pobjednik izbora u RS SNSD a ne Bakirov "pobjednik" i miljenik SDS + trabanti

ODGOVORITE
Name

re za MARKO

07.03.2015 06:04

MARKO MORA DA SI TI DODIKOV I DA SU TI SVI NA BUDZETU PA TI CAVIC NE VALJA NAVEDI IJEDNU AFERU ZA NJEGA. COVJEK JE PRIRODNI GOSPODIN JASAN GLASAN I SA ARGUMENTIMA, A TO VAMA DODIKOVCIMA SMETA.

ODGOVORITE
Name

Gojkovic Simo

07.03.2015 06:49

Preporucujem svakom roditelju da gleda kako da svoje dijete posalje van iz ovog prokletstva zvanog BiH-sastavljenog od 2 entiteta, od RS i FBiH. Ako sam ja izgubio 24 godine zivota gledajuci iste stranke i face i dan danas kako hoce da mi pomognu, a ja sve siromasniji, a oni sve gojazniji-u medjuvremenu su me zarad nacionalnih interesa (njihovog profita, sto ratnog, sto poratnog) posvadjali s prvim komsijama i susjedima- moje dijete ne mora i nece. Nek im samo ostanu penzioneri, pa nek ih predstavlja onaj prodani Ilija Stevancevic Papak i svi ce bitit sretni, djeca ce imati, na drugom mjestu naravno, izvjesniju i svjetliju i sigurniju buducnost, a oni koji su od 91. birali ovu nesrecu sto nas je snasla, eto im nek njima vladaju Papci i oni sto kupuju Papke i one sto u cisto bijelim cizmama obilaze, vozeci se helikopterom koji biva nasim parama natankan- umjesto da te pare budu utrosene u pomoc- unesrecene ljude u poplavljenim podrucijima. Svaka vam cast!!! Takve ste vlasti bile, od 91. do danas, da bi vas covjek mogao samo pozeljeti svom najvecem dusmanu.

ODGOVORITE
Name

ХМ

07.03.2015 11:00

Ја још нисам доживео да ми приватна клиника изда фискални рачун??? Чавић мора да се лечи у Цириху.

ODGOVORITE