Srebrenica: Više sela bez struje

Na području opštine Srebrenica, usljed obilnih snježnih padavina, došlo je do kvarova na elektromreži zbog čega više sela u mjesnim zajednicama Orahovica, Potočari, Radoševići, Skenderovići, Sućeska, Luka i Podravanje nema struje.

Bosna i Hercegovina 06.03.2015 | 15:16
Srebrenica: Više sela bez struje

Radnici "Elektrodistribucije" su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, ali u ovom preduzeću nisu mogli precizirati kada će biti normalizovano elektrosnabdijevanje, jer je riječ o većem broju kvarova na razuđenoj elektro-mreži.

Iz Opštinskog štaba Civilne zaštite Srebrenica saopšteno je da je upućena mehanizacija da se prioritetno očisti put za Debelo Brdo u Mjesnoj zajednici Orahovica radi evakuacije jedne bolesne osobe.

Visina snijega u urbanom dijelu Srebrenice je 20 do 30 centimetara, u brdskim i planinskim dijelovima od 50 do 60 centimetara, dok je na području najudaljenije Mjesne zajednice Luka snijeg dostigao visinu od 80 centimetara, kažu u Civilnoj zaštiti.

Snabdijevanje vodom je uredno, a služba Civilne zaštite ove opštine upozorila je stanovnike koji žive pored vodotoka da sklone materijalna dobra da ne bi bila poplavljena jer su vodostaji svih rijeka i rječica na ovom području u porastu, ali poplava i izlivanja iz korita nema.

Telefonski i internet saobraćaj u Srebrenici normalo funkcionišu dok su sela u planinskom dijelu ostala bez signala mobilne telefonije, kao i fiksnih telefonskih veza tamo gdje nema električne energije.

Služba srebreničke Civilne zaštite organizovala je neprekidno dežurstvo i građani se u slučaju potrebe mogu obratiti ovoj službi na telefonski broj 056-445-534.

U posljednja dva časa snijeg na ovom području pada znatno slabijim intenzitetom, nego juče i jutros.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar