Zvezda: Novo ime, nova tradicija!

Crveno-beli u subotu igraju prvu utakmicu na svom stadionu, otkako je nazvan po prvoj "Zvezdinoj zvezdi" Rajku Mitića. "Istrajaćemo na ofanzivi".

Fudbal 06.03.2015 | 22:20
Zvezda: Novo ime, nova tradicija!

Fudbaleri Vojvodine zabeležili su četiri pobede u poslednjih nekoliko sezona na stadionu Crvene zvezde.

Sada, kada bi beogradski crveno-beli trebalo da debituju pred svojim navijačima na stadionu "Rajko Mitić", možda je pravi trenutak za njih da okončaju ovu lošu tradiciju i nadovežu se na prošlosezonsku pobedu u poslednjem kolu jesenjeg dela, golom Dragana Mrđe u 91. minutu.

Kasnije, kada se posle sedam godina slavila titula, najveći broj igrača Zvezde isticao je baš pobedu nad Vojvodinom kao prelomnu na tom putu.

Da li će i ovog puta biti slično, teško je reći, ali za tim Nenada Lalatovića je od velike važnosti da u subotu od 18 časova, bilo kiše ili ne, osvoji tri boda.

"Rođendan nam je, verujem da će navijači to prepoznati i da će nam biti vetar u krila svih 90 minuta, protiv odličnog tima, koji se sa svima nadigrava i koji je takođe osvojio četiri boda u prva dva prolećna kola", rekao je Lalatović.

On je najavio "možda jednu promenu" u odnosu na ekipu koja je u dramatičnoj utakmici pobedila Jagodinu (2:3) prošlog vikenda.

S obzirom na to da, osim dugo povređenog Marka Petkovića, u redovima šampiona nema ni suspendovanih ni bolesnih, ta "možda jedna promena" najverovatnije se odnosi na povratak Sava Pavićevića u centar odbrane, umesto Vukašina Jovanovića.

Crvena zvezda ima tri boda više od Vojvodine, dva više od Čukaričkog, a četiri manje od vodećeg Partizana, tako da su određene rokade u vrhu tabele moguće već u subotu tokom popodneva i večeri.

Lalatović je u Jagodini izveo na teren postavu sa dvojicom napadača (Parker, Orlandić) i jednim polušpicem (Katai). Iako to može da učini ekipu ranjivom, mladi stručnjak uveren je da Zvezda samo ofanzivnom igrom može da dođe do cilja.

"U karijeri sam uvek forsirao napadačku igru. U Zvezdi je to opasnije, jer je veći rizik, ali ćemo istrajati na ofanzivi. Imam poverenja u svoje igrače, iako Vojvodina ima brze Gaćinovića i Ivanića, koga sam trenirao u Proleteru (iz Novog Sada)".

Govoreći o napretku koji pokazuje Aleksandar Katai, Lalatović je objasnio da su tom specifičnom fudbaleru neke stvari "ušle u glavu".

"Počeo je da trenira kako ja hoću, odgovoran je. U Jagodini je igrao u oba pravca. Koliko god imao nešto što publika voli, moraš da imaš i ono drugo, da ekipa ne trpi. Sale to shvata, priliku je iskoristio i ako ovako nastavi, dobijaće je opet".

Trener Zvezde požalio se na loš teren posle remija u Nišu, ali nije ništa rekao na tu temu kada je njegov tim savladao Jagodinu, mada je i tamo podloga bila daleko od idealne.

"Neću više da pričam o terenima, ljudi to pogrešno tumače. Naša 'Marakana' ima najbolji teren tako da očekujem lepši fudbal nego u Jagodini, veliki broj navijača i da pobedimo. Samo da kiša ne pokvari..."

Komentari / 0

Ostavite komentar