Nikolić očekuje ''reakciju'' ekipe!

Marko Nikolić očekuje da ekipa protiv Donjeg Srema pokaže reakciju na remije u prethodna dva kola. Lukač i dalje van stroja.

Fudbal 06.03.2015 | 22:00
Nikolić očekuje ''reakciju'' ekipe!

Ni najveći pesimisti među Partizanovim navijačima verovatno nisu očekivali da će jesenji prvak osvojiti samo dva boda iz prva dva kola Superlige u 2015. godini.

Crno-beli su pred svojim navijačima odigrali dva potpuno različita meča, sa istim ishodom - 3:3 protiv Voždovca i 0:0 protiv niškog Radničkog.

"Ubedljivo smo najefikasniji tim u ligi. Protiv Radničkog smo odigrali 0:0, iako smo dali gol, a njihov golman bio ubedljivo najbolji pojedinac na terenu. Ne može da se priča da Partizan ima problema u odbrani ili u napadu. Mi smo u prva dva kola imali najveći broj dodavanja, šuteva i najveći posed lopte, ali smo osvojili samo dva boda", prkosno je nastupio Marko Nikolić na konferenciji za medije uoči gostovanja Donjem Sremu.

Trener crno-belih, ipak, priznaje da će se ekipa u Novom Sadu suočiti sa dodatnim psihološkim pritiskom.

"Imperativ je u Partizanu uvek veliki, ali sada je još izraženiji zbog ta dva remija. Očekujem reakciju tima, da prepoznaju momenat i podignu nivo igre. Moramo da uradimo sve što je u našoj moći kako bi pobedili".

Prednost u odnosu na Crvenu zvezdu smanjena je na četiri boda.

"U Partizanu je problem i kada se pobedi 10 utakmica u nizu, pa odigra jedan remi, a kamoli sada. To je razlika između velikih i malih klubova".

Šef stručnog štaba crno-belih nije želeo da komentariše izjavu potpredsednika kluba Milorada Vučelića, da u Superligi ima i "prijateljskih utakmica".

"Nije to deo mog posla. Time bi mogli da se pozabavite vi, novinari, a ne samo izjavama zvaničnika. Verujem da za vas ima mnogo posla u našem fudbalu", očitao je Nikolić "bukvicu" predstavnicima medija.

Golman Milan Lukač zbog povrede će propustiti i ovaj meč, tako da će Živko Živković ponovo među stative.

Upitan da li bi moglo da se desi da titulu ne osvoje ni Partizan, ni Zvezda, odgovorio je da će situacija biti mnogo jasnija posle ovog kola, u kome se sastaju još Zvezda - Vojvodina i Čukarički - Borac.

Meč Donji Srem - Partizan igra se u subotu od 17 časova na stadionu Karađorđe.

TABELA UOČI 18. KOLA: Partizan 40, Zvezda 36, Čukarički 34, Vojvodina 33, Jagodina 24, Novi Pazar 23, OFK Beograd 23, Rad 22, Spartak 21, Mladost 19, Napredak 19, Donji Srem 19, Voždovac 17, Borac 16, Radnički Niš 14, Radnički 1923 10.

Komentari / 0

Ostavite komentar