Srbi riješili problem mnogih svjetskih putnika

Grupa mladih iz Srbije pokrenula je besplatan servis koji nudi detaljne informacije o čak 2.000 taksi službi iz 300 svetskih metropola.

Putovanja 06.03.2015 | 12:42
Srbi riješili problem mnogih svjetskih putnika

Izum mladih entzijasta iz Srbije, koji su napravili onlajn servis My World Taxi oduševio je je svet. Korisnici onlajn servisa koja je počela da radi pre nekoliko mogu da dobiju detaljne informacije o taksi uslugama u više od 300 svetskih gradova.
Ovu najveću platformu ove vrste u svetu, s podacima o čak 2.000 taksi udruženja sa svih kontinenata, napravila je petorka iz Srbije. Dovoljno je samo upisati naziv grada i automatski će se pojaviti informacije o svim taksijima koji postoje u njemu, cenama, tarifama, specifičnostima, kao i lokalnim forama kojima taksisti varaju turiste.

Idejni tvorac ovog servisa je Beograđanka Zvezdana Bajić (26). Ona je rekla da joj je taksi u inostranstvu uvek bio čista nepoznanica i predstavljao veliku bojazan, zbog čega je počela da razmišlja kako da reši taj problem.

"Zbog posla sam stalno putovala po Latinskoj Americi, ali i drugim državama, i uvek sam imala problema sa taksijem. Mučila bih se da pronađem neki pouzdan i jeftin, a nisam znala koga da pitam za savet. Počela sam o tome da razgovaram sa prijateljima i jedan od njih, programmer Marko Ranđelović, predložio mi je da napravimo neku aplikaciju. Ubrzo sun am se pridružili i Sara Davidović, koja je počela da prikuplja podatke o taksijima širom sveta, Veljko Maričić, koji je stupio u kontakt sa svetskim taksi službama,, i Milica Lilić, koja je počela da piše zanimljiv blog na našoj stranici", rekla je za "Naše novine" Zvedana, koja je pored svakodnevnog ažuriranja zadužena i za dizajn servisa.

Ona navodi da na početku nije mogla ni da nasluti koliko daleko će otići njihovo istraživanje.

"Najpre smo podatke tražili na Internetu, informisali se o taksi službama svih glavnih gradova na svetu, a onda smo se pojedinačno temeljno pozabavili svakom službom, tako što smo pravili ankete među stanovnicima tih gradova, tražili njihove savete i iskustva".

Zvezdana kaže da njihov servis, iako je tek počeo da radi, broji više od 500 poseta dnevno, kao i da ga posećuju ljudi iz različitih država, sa svih kontineta.

"Našem timu je naročito drago što smo baš mi uspeli da pronađemo rešenje za probleme sa kojima se susreću mnogi putnici. Servis je besplatan i tako će i ostati, a mi ćemo se truditi dag a svakodnevno ažuriramo i dopunjujemo", kaže Zvezdana.

Izvor: Mondo

Komentari / 0

Ostavite komentar