Nije svejedno kako praviš limunadu

Limunada napravljena sa toplom vodom odlična je za detoksikaciju organizma, kažu stručnjaci, ali postoji još jedna važna caka u pravljenju ovog napitka.

Zdravlje 06.03.2015 | 12:36
Nije svejedno kako praviš limunadu

Napitak od isceđenog limuna i tople vode dobar je za detoksikaciju organizma i digestivni sistem, a pomaže i u mršavljenju zbog toga što umanjuje apetit."Čaša tople limunade pre doručka neće vam pomoći samo da hidrirate organizam, već će dobro delovati i na digestivni sistem i regulisati apetit", kaže nutricionistkinja Keri Glesmen, koja tvrdi da i sama započinje dan toplom limunadom. Naravno, bez šećera.

I nutricionista Dana Džejms hvali toplu limunadu: "Pomaže detoksikaciju organizma zbog toga što gorak ukus i kiselost limuna uklanjaju masne naslage".

Ali, postoji jedna važna stvar koju mnogi zaboravljaju kada je reč o pravljenju limunade - treba ubaciti i malo limunove kore. "U kori se nalaze flavonoidi, supstance koje su važne za detoksikaciju", objašnjava Džejmsova, i savetuje da u limunadu obavezno narendate malo limunove kore, kako bi napitak imao maksimalno dobar efekat na zdravlje.

Izvor: Mondo

Komentari / 0

Ostavite komentar