NBA: Pobijedio leukemiju, pa donio sreću Bulsima!

Košarkaši Čikaga pobedili su Oklahomu sa 108:105, dok je Portland ubedljivo savladao Dalas sa 94:75 u noći između četvrtka i petka.

Košarka 06.03.2015 | 13:20
NBA: Pobijedio leukemiju, pa donio sreću Bulsima!

Ponovo je sam "cepao mrežicu" Vestbruk u odsustvu Duranta, posle četiri tripl-dabla u nizu postigao je 43 poena uz osam skokova i sedam asistencija, ali je ovaj put njegov učinak bio nedovoljan Oklahomi.

Imao je podršku Ibake (25 poena i devet skokova), dok je Čikago sa četvoricom veoma raspoloženih igrača, Gasolom (21 poen, 12 skokova), Danlivijem (21 poen), Mirotićem (26) i Murom (19) došao do trijumfa.

Iako je Vestbruk čak 19 poena postigao u trećoj deonici za vođstvo Oklahome, Mirotić je u završnici prelomio trojkom i slobodnim bacanjima, posle kojih je i Mur postigao trijumfalnu trojku. Ali, to nije bilo sve.

Uz parket je ponovo bio Kreg Seger. Posle 11 meseci borbe protiv leukemije, čuveni reporter, poznat i po neobičnom stilu oblačenja, ponovo je privukao pažnju ljubitelja košarke.

"Zahvalan sam Bogu, probudio sam se jutros kao da je prvi dan školske godine. Dugih 11 meseci sada su iza mene. Imao sam sreću da sam imao pravu negu dobrih lekara, sada sam malo mršaviji, pa sam zato i morao da pronađem novu odeću, stare stvari mi više ne stoje baš najbolje. Mnogo volim Bulse, Čikago mi znači, kao i povratak ovde, pa sam morao da uzvratim. Zato je i kombinacija crno-crvena, možda će me neki pomešati sa maskotom Benijem", rekao je Seger.

U drugom meču, Portland je bio ubedljiv uz 17 poena Oldridža, 15 Batuma, 14 Lilarda i 13 Lopeza. Sa druge strane, Rondo je bio na korak do dabl-dabla sa 10 poena i devet asistencija, dok su Elis i Stodemajer bili najefikasniji sa po 12 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar