EL: Zvezda - Makabi 89:76, reakcije

Nakon pobede nad Makabijem sa 89:76 u 9. kolu Top 16 faze Evrolige, trener Zvezdinih košarkaša Dejan Radonjić je naglasio da bi crveno-beli mogli da se bore za titulu prvaka Evrope kada bi stalno igrali kao u poslednjoj deonici ovog duela sa šampionom "starog kontinenta". Gaj Gudes, trener Makabija iz Tel Aviva, istakao je da je njegov tim zasluženo izgubio od Crvene zvezde Telekom.

Košarka 06.03.2015 | 12:40
EL: Zvezda - Makabi 89:76, reakcije

"Obećali smo da ćemo dati sve od sebe i, uprkos velikom umoru igrača, Zvezdašima smo poklonili pobedu nad prvakom Evrope. Makabi je došao sa ambicijom da slavi, jer su objektivno u borbi za vrh tabele i svaki trijumf može da im omogući prednost domaćeg terena čega smo bili svesni. Spremali smo se sa željom da ih savladamo. Hvala publici na fenomenalnom ambijentu i koja nas je nosila u ključnim trenucima i omogučila da zajedno slavimo veliku pobedu", rekao je Radonjić i potom se osvrnuo na tok meča:

"Dobro smo počeli, a onda dozvolili rivalu da stekne prednost u prvoj četvrtini iako je sve druačije trebalo da bude. U nastavku je igra bila dovoljno dobra da je u tim trenucima trebalo da steknemo veću prednost. Imali smo problema sa skokom, promašili nekoliko zicera, ali i pored toga ušli sa plus četiri u drugo poluvreme. Imali smo zatim jedan pad, jer je nemoguće da ga ne bude protiv prvaka Evrope. Čak je to trebalo i u dužem periodu da bude, ali smo ušli u završnicu da možemo da stignemo prednost. Odigrali smo izvanredno u poslednjoj deonici, imali odličan balans spoljne i unutrašnje linije, sa kvalitetnim rešenjima kada je bilo najpotrebni i čak ubedljivo slavili, zbog čega je zadovoljstvo veće. Kada je izgledalo da nemamo energije niti dobra rešenja, vukli smo sjajne poteze, bacali su se po terenu i izvukli borbenost koja ih je krasila cele sezone".

Radonjić je posebno pohvalio jednog igrača:

"Branko Lazić. Želim da ga pohvalim, u Kupu je dao sve od sebe bez treninga i sada mu dajemo i više vremena kako bi bio spreman za finiš sezone. Dangubić je igrao pod bolom i pokušaćemo da to saniramo u narednim utakmicama. U ABA ligi je obezbeđeno prvo mesto i u Evroligi želomo da budemo na maksimalnom nivou, i želimo da dođemo do optimalnog statusa polovinom aprila. Sada smo čitav meč bili dobri... Generalno je odličan utisak urađenim (u ovom takmičenju), mogli smo da doijemo još neku utakmicu, a mogli smo možda da izgubimo od Laborala ili Valensije i budemo "slobodni", ali mislim da je bolje da igramo sada sa Makabijem i dobijemo ga, nego da smo imali trening u ovo vreme. Da možemo da igramo (stalno) kao u poslednjoj četvrtini, onda bismo se borili za prvaka Evrope. Što ne kažem da se neće desiti za pet, šest godina", rekao je Radonjić i pohvalio i Marka Tejića jer je "dao čvrstinu i kvalitetan doprinos u fazi odbrane" te od njega očekuje "da bude takav do kraja sezone, a da sledeće preuzme još veću ulogu".

"Čestitam Zvezdi, pre svega na igru u poslednjoj četvrtini, bila je to izvanredna igra i to nakon našeg vođstva od osam razlike", rekao je Gudes posle poslednjih deset minuta, tokom koji su crveno-beli napravili seriju od čak 20:9.

"Nismo mogli da nađemo trojke iako smo imali otvorene šuteve, znali smo da nas čeka težak meč i da se teško postižu poeni u Areni. Sa druge strane, Zvezda je odlično šutirala trojke, čak 44 odsto (13/29). Imali smo mnogo problema u reketu sa Marjanovićem koji je imao čak 19 poena i 17 skokova. Iznenadili su nas snagom u poslednjoj deonici, za nas je bila četvrta utakmica u šest dana i u poslednjoj četvrtini nedostajala nam je snaga", rekao je strateg "ponosa Izraela" i osvrnuo se na atmosferu koju su priredile "delije":

"Sjajna atmosfera, navijači su dali dodatnu snagu Zvezdi koja je zaslužila pobedu. Odlična lekcija za nas kako treba igrati protiv agresivne ekipe. Oni nemaju takmičarskih ambicija zbog pozicije na tabeli, ali su se borili za navijače i pobedu".

Markus Vilijams je sa tri trojke u poslednjoj četvrtini pokrenuo Zvezdin veliki preokret protiv prvaka Evrope, koji joj je i doneo seriju od 20:0 za trijumf nad Makabijem od 89:76 u 9. kolu Top 16 faze Evrolige. Ipak, posle meča - hvalio je nekog drugog.

"Mislim da je za ovakav ishod, pre svega četvrte deonice, najzaslužnija naša odbrana, jer smo imali nekoliko odličnih 'zaustavljanja' u seriji, a u napadu... U napadu smo loptu prosto davali momku koji nam je ključni igrač cele sezone, Bobiju (Marjanoviću). Poentirao je, skakao, dominirao. Uz njega, i dobru oddranu, došli smo do ovog rezultata", rekao je američki internacionalac.

Vilijams je meč sa Makabijem završio sa 17 poena (trojke 5/8), 7 skokova, 5 asistencija i dve "krađe", Marjanović je dao 19 poena i imao čak 17 skokova, a Nikola Kalinić je uz 14 poena ostvario i po tri skoka i asistencije, uz jednu osvojenu loptu.

Komentari / 0

Ostavite komentar