Najljepše plaže Španije

Prekrasan pejzaž, građevine i istorijska mesta vekovima očaravaju turiste svojom lepotom.

Putovanja 06.03.2015 | 10:00
Najljepše plaže Španije

Tokom letne sezone mnogi turisti i ljubitelji Pirenejskog poluostrva dolaze ovde kako bi se odmorili i uživali, a evo koje su to najlepše plaže Španije.

El Kotiljo

Ova plaža nalazi se u gradu Las Palmasu i centralna je atrakcija turista. Prekrasna plava boja mora pruža prijatnu toplinu ljubiteljima prirodnih lepota, a sunce mami i one najveće protivnike sunčanja.

Plaža de La Barosa

Plaža Barrosa proteže se na čak 6 kilometara i nalazi se u Kadizu. Turisti većinu vremena provode u različitim restoranima i barovima, a sama plaža poznata je po sportovima na vodi, jer sveži povetarac struji po celom području.

Plaža Las Katedrales

Jedna od najzanimljivijih znamenitosti ove plaže, koja je čini jedinstvenom, je veliki broj litica koje je okružuju. Visina litica dostiže 30 metara, a to dovodi do jakih morskih struja i vetra. Ova plaža uobičajeno je mesto za mnoge fotografe i druge ljubitelje prirode koji dolaze da vide očaravajući izlazak i zalazak sunca.

Plaža Iljetas

Smeštena na severnoj strani Formentere, plaža Iljetas sigurno je jedna od najboljih plaža u Španiji. S jedne strane plaže nalazi se kameni zid i mnogobrojni restorani i barovi. Ovde je pesak finiji nego na bilo kojoj drugoj plaži u Španiji pa je zbog toga posebno vole šetači.

Teremolinos

Jedne od prvih plaža u Španiji na kojima je započet razvoj turizma. I danas su među najposjećenijim plažama regije, naročito u letnjoj sezoni. Kao rezultat toga, plaže imaju veliki broj barova, restorana i sportskih sadržaja.

La Konča

Plaža smeštena u neposrednoj blizini San Sebastijana, smatra se jednom od najboljih gradskih plaža u Evropi. Poznata je i kao jedna od najviše fotografisanih plaža na svetu. Najlepša karakteristika ove plaže je zlatni pesak, koji daje poseban efekat u vreme zalaska i izlaska sunca.

Plaža Nerja

Nalazi se na listi onih plaža koje su dobile prestižnu Plavu zastavu, kojom se označava najveći kvalitet plaže. Jedna od poznatijih plaža iz ove grupe je i Buriana, na kojoj se nalazi veliki broj restorana, barova i klubova. Ovde posebno uživaju ronioci i surferi zbog jedinstvenih podvodnih stvorenja, ali i savršenih talasa.

Kala Saona

Ova plaža nalazi se u neposrednoj blizini megapopularne Ibice. Plaža s belim peskom okružena je stenama, i iako je relativno mala - ipak je dobro posećena. Prema nekim turistima, ova plaža pruža najbolji zalazak sunca u Europi.

Plaža ostrva Kanela

Naziv ove plaže potiče od reči „Isla Mujeres“, odnosno - ostrvo žena. Nalazi se u Kantabriji i poznata je kao idealno mesto za kampovanje. Sadrži brojna igrališta i sportske terene, a dostupna je i oprema za ronjenje, skijanje na vodi i surfovanje.

Kala Lenja

Ova plaža nalazi se u blizini San Karlosa i veoma je popularna među partijanerima. Plaža je duga 200 metara, široka preko pedeset, i na tom jedinstvenom prostoru nalaze se brojni barovi, restorani i klubovi.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar