Nevrijeme u Crnoj Gori

Zbog jake kiše, saobraćaj u primorskim opštinama Crne Gore je otežan, a na nekim deonicama i obustavljen, jer su bujice izazvale odrone, saopštila je policija.

Region 05.03.2015 | 20:17
Nevrijeme u Crnoj Gori

Normalno odvijanje saobraćaja je posebno ugroženo između Herceg Novog i Risna, kao i na relacijama Tivat-Kotor i Bar-Podgorica.

Saobraćaj za šlepere i kamione, zbog snega, zabranjen je i na putevima od Nikšića, u pravcu Šavnika i Žabljaka , kao i prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.  

Od sinoć do jutros na području Herceg Novog palo je 135 litara kiše po kvadratnom metru, a voda je u nekim mestima prodrla u podrume kuća.

Predsednik hercegnovske opštine Nikola Gojković ocenio je kao alarmatno stanje na području te opštine i građane pozvao da bez velike potrebe ne izlaze iz kuće.

Jaka kiša pada i u Podgorici, Nikšiću i Cetinju, a sneg u severnom delu Crne Gore. Meteorolozi su ranije najavili da će na Žabljaku pasti oko pola metra novog snega, a na tom području visina belog pokrivača donedavno iznosila je više od metra. 

Već od ranog jutra visina snega na Žabljaku ponovo je premašila metar, čemu se posebno raduju turistički poslenici, jer se očekuje da će sezona skijanja na Durmitoru potrajati do maja.  



Novi sneg je pao i u Kolasinu, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu i Rožajama.

Prema prognozama, krajem dana i tokom noći između četvrtka i petka, sneg će se početi da pada i u nižim predelima u centralnom delu Crne Gore, a padaće i na planinamama u zaleđu Jadrana.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar