Sukobi kod Danaca: Halo, Savez! Pa, nismo mi budale!

Kriza potresa rivale "orlova" zbog svađe na relaciji "A" selekcija - Fudbalski savez Danske.

Fudbal 07.03.2015 | 09:00
Sukobi kod Danaca: Halo, Savez! Pa, nismo mi budale!

Pobuna u "A" selekciji Danske.
Reprezentativci te zemlje digli su glas i optužili svoj fudbalski savez da pokušava da ih predlogom kolektivnog ugovora napravi budalama.

Danijel Ager (30), nekadašnji štoper Liverpula, skrenuo je pažnju javnosti na činjenicu da nadležni planiraju smanjenje primanja reprezentativaca za 17 odsto dok nastupaju za zemlju.

Ove nedelje su tim povodom vođeni pregovori, ali su očekivano propali.

"Nesvatljivo je da saopšte da hoće taj sastanak, a onda da kažu da i dalje neće da govore o zajedničkom ugovoru", rekao je štoper Brondbija, koji je za seniorsku reprezentaciju odigrao 66 utakmica.

Prethodni ugovor danskog saveza i reprezentativaca seniorskih muških i ženskih selekcija, kao i U-21 kategorija, istekao je prošlog leta, ali je do kraja januara nekoliko puta kratkotrajno produžavan.

"Mislim da je Savez pokušava da napravi budale od nas, navijača i sponzora", konstatovao je vezista Vigana, Vilijam Kvist.

Kako bi spor mogao da se odrazi na dansku reprezentaciju? Tako što je savez saopštio da za utakmicu protiv SAD 25. marta neće biti pozivani fudbaleri koji ne pristanu na nove uslove saradnje.

Danci su odlično krenuli u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. Trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli Grupe I, sa sedam osvojenih bodova ispred Portugala, Albanije, naše reprezentacije i Jermenije.

Utakmicu protiv "orlova", skandinavska selekcija odigraće 13. juna u Kopenhagenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar