Razmotren Nacrt zakona o porezu na nepokretnosti

Narodna skupština Republike Srpske u nastavku popodnevnog dijela sjednice razmotrila je Nacrt zakona o porezu na nepokretnosti, kojim se utvrđuje jedinstvena poreska stopa na nepokretnost za sve jedinice lokalne samouprave u iznosu od 0,25 odsto.

Republika Srpska 05.03.2015 | 19:24
Razmotren Nacrt zakona o porezu na nepokretnosti

Ovim nacrtom zakona utvrđuju se niže poreske stope za nepokretnosti koje se koriste direktno u proizvodne svrhe u iznosu od 0,20 odsto.
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je u završnoj riječi da je Savez opština i gradova Republike Srpske podržao jedinstvenu poresku stopu na nepokretnosti, kao i najveći broj političkih stranaka u Republici Srpskoj.

Poslanik PDP-a Zoran Pologoš apelovao je da predlagač Nacrta zakona o porezu na nepokretnosti koriguje zbirnu poresku stopu na nepokretnosti u Republici Srpskoj.

Pologoš se založio da razvijene opštine plaćaju porez na nepokretnosti u iznosu od 0,20 odsto, srednje razvijene 0,15 odsto, nerazvijene opštine 0,10 odsto, a izrazito nerazvijene opštine 0,05 odsto.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović smatra da se ovim nacrtom zakona uzima lokalnoj zajednici nadležnost utvrđivanja visine poreza na nepokretnosti u Srpskoj.

"Mislim da ovaj zakon treba da ide u pogledu da lokalna zajednica određuje visinu poreza na nepokretnosti", istakao je Krsmanović.

 Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BL

05.03.2015 20:11

Znači u Banjaluci povećanje 39 %. Puno više nego voda i smeće... Dokle više bagro?!?!?

ODGOVORITE