FS RS je za Premijer ligu BiH sa 12 klubova!

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) podržao je prijedlog skraćenja Premijer lige BiH na 12 klubova.

Fudbal 05.03.2015 | 17:20
FS RS je za Premijer ligu BiH sa 12 klubova!

Ipak, na jučerašnjoj sjednici odlučeno je da se o tom prijedlogu izjasni Skupština FSRS koja će se sastati 14. aprila u Banjaluci. Članovi IO zastupaju stav da u prvoj sezoni nakon skraćenja Premijer lige sa 16 na 12 ekipa Republika Srpska ima zagarantovanu trećinu učesnika (četiri kluba) od kojih bi tri ostala u ligi plus šampion Prve lige Republike Srpske. S tim prijedlogom skupština FSRS ići će ka skupštini FS BiH koja je zakazana za 16. april u Sarajevu.

Na istoj sjednici aktuelni generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković dobio je novi mandat i u idućih pet godina obavljaće istu funkciju. Izvještaj o ostvarenju budžeta za 2014. i usvajanje budžeta za ovu godinu skinut je sa dnevnog reda jer su materijali tek juče bili završeni pa će se o tome raspravljati na idućoj sjednici zakazanoj za 27. mart.

Usvojen je elaborat Komisije za procjenu šteta u klubovima nastale u prošlogodišnjim poplavama i ukupna šteta iznosi 1.220.750 maraka. FSRS ima pravo na 50 odsto sredstava koje će FIFA i UEFA doznačiti FS BiH, a trebalo bi ima pripasti oko milion maraka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gost rtvbn

05.03.2015 20:55

Pravo na trecinu klubova u premijer ligi ok , a dobit of FS BIH djelimo na pola , ima logike

ODGOVORITE