DK: Đoković - Delić sutra na startu!

U Kraljevu u petak počinje duel Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Najbolji teniser sveta prvi na terenu protiv Mate Delića.

Tenis 05.03.2015 | 14:20
DK: Đoković - Delić sutra na startu!

Srbija će započeti meč protiv Hrvatske u prvom kolu Dejvis kupa duelom Novaka Đokovića i Mate Delića, koji će u petak od 13 časova odmeriti snage u prvom susretu singla u Kraljevu.

Posle njih na teren će izaći Viktor Troicki i Borna Ćorić, određeno je žrebom u bioskopskoj sali u Kraljevu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i trenutno 158. sa ATP liste Mate Delić nikada ranije nisu odmerili snage. I Viktor Troicki, 41. igrač sveta, i Borna Ćorić (61. na ATP listi) takođe se nisu susretali do sada. Zanimljivo je da Novak nikada do sada nije igrao ni protiv Borne Ćorića, u odsustvu Marina Čilića najboljeg tenisera Hrvatske, baš kao ni Viktor Troicki protiv Delića.

U subotu, od 14 sati na programu je dubl za koji su prijavljeni Nenad Zimonjić i Viktor Troicki za Srbiju, odnosno Franko Škugor i Marin Draganja za Hrvatsku.

Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju od 13 sati, igraće se preostali pojedinačni mečevi Novak Đoković - Borna Ćorić, a zatim Viktor Troicki - Mate Delić.

Pobednik meča u Kraljevu u četvrtfinalu Svetske grupe, od 17. do 19. jula, igraće sa boljim iz meča Argentina - Brazil, koji se igra u Buenos Airesu.

Poraženi iz duela Srbija - Hrvatska će igrati u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar