Vučić: Srbija nije kriva za migracije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije odgovorna za aktuelne migracije, koje su uznemirile Evropu.

Srbija 05.03.2015 | 14:00
Vučić: Srbija nije  kriva za migracije

Srbija će, kako je dodao, pojačati graničnu kontrolu i prihvatiti savete i ideje koje dolaze iz EU, jer, kako je rekao, mnogo možemo da naučimo od evropskih prijatelja po tom pitanju.

Vučić je, na konferenciji za novinare posle razgovora sa evropskim komesarom za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitrisom Avramopulosom, naveo da je Srbija brzo preduzela akciju u dogovoru sa Briselom i nekim evropskim vladama.

Premijer je dodao da je Srbija postupala u skladu sa dogovorom iz Brisela o slobodi kretanja, ali takođe i sa vladama zemalja EU i preduzela akciju da ljude koji su pokušali da zloupotrebe tu vrstu poverenja vrate odakle su došli.

Vučić je dodao da je sa evropskim komesarom razgovorao o onome što je posao MUP-a, Ministarstva pravde, ali i cele vlade, vezano za pitanja migranata, azilanata, borbe protiv korupcije, organizovanog kriminala u celom regionu, kao i terorizma.

Kako je dodao, razgovarali su i o evropskoj budućnost Srbije i činjenici da je našoj zemlji potrebna podrška i pomoć u poglavljima 23 i 24.

"Dobili smo značajnu podršku za stabilan razvoj i put ka Evropskoj uniji", rekao je Vučić i dodao da je Avramopulosu rekao da Srbiju smatra izvorom i faktorom stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Vučić je evropskom komesaru preneo i da Srbija ima dobre ili odlične odnose sa svim susedima i da želi da dalje unapređuje te odnose.

"Rekao sam da ćemo da nastavimo dijalog sa svima sa kojima se u pojedinim pitanjima ne slažemo, da ćemo nastaviti dijalog u Briselu", rekao je Vučić.

Premijer je zahvaliio Avramopulosu što vidi Srbiju u EU i istakao da je on uvek drag gost u Beogradu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoran

05.03.2015 13:06

Projekti Vatikan su savršeno ludilo sa kojima ubijaju u pojam čitav svet. Tako npr.oni optužuju Srbiju da je odgovorna za azilante, ili traže od Rusije da obustavi vojna dejstva u Ukrajini, a ukrajinske ustaše (Čitaj: lojilina vojska puca. Ili nama u Rambujeo kada su postavili ultimatum da prestanemo sa ubijanjem Arbanasa, a ustvari oni ubijaju Srbe po nalogu Vatikana.

ODGOVORITE
Name

aca

05.03.2015 14:21

Ne bi me začudilo da počnu da vrše pritisak da dozvolimo naseljavanje arnauta na jugu, da "revitalizuju" naša napuštena sela i gradove.

Name

ŽIKA Ž

06.03.2015 07:35

KO IMA ODGOVORE ZA SVE NIJE ODGOVORIO NI NA ŠTA!

ODGOVORITE
Name

Ukrajinac

07.03.2015 11:01

Za Zorana: Urajinci nisu ustase nego ovi sto hoce da cijepaju Ukrajinu. Ovo su vojnici Ukrajine koji oslobadjaju svoju teritoriju od ruskih fasista. Ako si ti pristrasan i to podrzavas ,tvoj problem.Ukrajina ne vodi rat u Rusiji,nego u Ukrajini,valjda je to svima jasno.

ODGOVORITE