Kup Kralja: Bilbao na Barsu u finalu!

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Kupa kralja, pošto su u dvomeču bili bolji od Viljareala sa 6:2. U revanšu, na gostovanju je tim Luisa Enrikea bio bolji sa 3:1 (1:1). Ekipa Atletik Bilbaa sprečila je katalonsko finale Kupa kralja, pa će se za trofej boriti protiv Barselone.

Fudbal 05.03.2015 | 11:00
Kup Kralja: Bilbao na Barsu u finalu!

Već u trećem minutu je pas Mesija za Nejmara rastužio navijače "žute podmornice", čiji ljubimci ipak nisu odustajali. Srčano su napadali, a nisu koristili prilike do 39. minuta, kada je Dos Santos utrčao i plasirao u mrežu za 1:1 i povratak nade.

Ona je počela da se gasi crvenim kartonom Pini za neoprezan start, a onda i pogotkom Suareza za 2:1, da bi konačan rezultat postavio Nejmar pred kraj utakmice. Ipak nije sve prošlo po planu za Barselonu, Buskets je zbog povrede završio meč u 42. minutu, zamenio ga je Matje, a baš Pina je oštro uklizao vezisti katalonskog tima.

Baskijci su posle remija na San Mamesu (1:1), savladali Espanjol 2:0 u Barseloni u revanšu polufinala.

Bilbao je meč rešio već u prvom poluvremenu, pogocima Arica Adurisa i Šabijera Ečerije. Finale Kupa kralja na programu je 30. maja, domaćin će biti naknadno odlučen.

Gosti su poveli već iz prve prave šanse, Aduris je primio loptu na ivici kazenog prostora i sjajnim udarcem je poslao uz levu stativu.

Nakon što je Jago Ererin sprečio Kristijana Stuanija da izjednači u 29. minutu, tri minuta pre poluvremena Ečerija je nadskočio domaću odbranu te glavom posle kornera pogodio za 2:0.

U nastavku meča oba tima su igrala otvoreno, prvo jeStuani šutirao iznad prečke, potom je Aduris gađao za malo pored stative, da bi pola sata pre kraja Felipe Saisedo pogodio samo okvor gola Baska.

U samoj završnici Lopes Pau je umalo smanjio na 2:1, ali je lopta posle njegovog šuta završila u rukama Ererina.

Komentari / 0

Ostavite komentar