Zorica Brunclik laže da je završila fakultet

Brunclikova je decenijama lažno tvrdila da ima diplomu. Pevačici je prijalo kada je izdvajana iz mase neškolovanih koleginica, a navodila je da je, pored ekonomije, studirala i pravo.

Zabava 05.03.2015 | 08:47
Zorica Brunclik laže da je završila fakultet

“Pevačica narodne muzike, rođena 9. juna 1956. godine u Beogradu, završila je Ekonomski fakultet u Nišu i započela studije prava u Beogradu, koji nije završila”, piše u biografiji Zorice Brunclik na internetu.

I sama pevačica neretko se u medijima hvalila fakultetskom diplomom. Međutim, da se redakciji “Blica” nije javio dekan Ekonomskog fakulteta iz Niša, verovatno ne bismo znali da folkerka nikada nije ni studirala!

- Zorica Brunclik nikada nije završila Ekonomski fakultet u Nišu - kaže za “Blic” prof. dr Zoran Aranđelović, dekan tog fakulteta.

On je reagovao jer je isprovociran medijskim navodima da pevačica ima diplomu tog fakulteta.

- Radim kao profesor već 40 godina. Bio sam na mnogim funkcijama na ovom fakultetu i odgovorno tvrdim da Zorica Brunclik nije bila ni student na fakultetu, a kamoli da je diplomirala - tvrdi dekan Aranđelović i dodaje da na tom fakultetu nikada nisu krili svoje studente i da je on uvek sa ponosom predstavljao svakog ko se isticao u društvu.

Zorica nije želela da komentariše to što je dekan demantovao njene navode o posedovanju diplome ekonomskog fakulteta.

Za svaki slučaj, tu činjenicu smo proverili i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i utvrdili da Brunclikova nikada nije diplomirala ni u toj obrazovnoj ustanovi.

Neda Ukraden rekorderka
Neda Ukraden je najobrazovanija među pevačima - završila je pravni i filološki fakultet na sarajevskom univerzitetu.
- U mojoj kući se uvek cenio obrazovan i pametan čovek, zato sam mnogo ulagala u obrazovanje. Svesna sam da je danas drugačija situacija, da su isplivali kvazikvaliteti i da se narodu, posebno mladim devojkama, baca pesak u oči, pa se vode lošim primerima. Veruju da će u sferi hiperprodukcije naći bogatog sponzora i uspeti kao pevačice, a škola ih ne zanima. A kada ne uspeju na estradi, nemaju kud - izjavila je Neda.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JA

05.03.2015 08:28

Sta ce njoj Fakultet???Kada ne moze da se nađje posao!!!Ja mislim da sa pjesmom moze vise sa zaradi nego sa Fakultetom!Nas narod voli dobru muziku i pice,a dok je tako i ona ce da zaradi.Nema za nju zime.

ODGOVORITE
Name

RS

05.03.2015 10:27

Sećam se njenih početaka i štiva o njoj, (čini mi si tada u "Radio tv reviji")pisalo je, da nema ni osnovnu školu (možda se radilo o srednjoj).Kako god bilo fakultet se nije spominjao, možda danas, kad se sve može kupiti, pa makar i kod Kineza.....

ODGOVORITE
Name

Kowalski

05.03.2015 13:16

U Sarajevu nikada nije postojao Filološki fakultet!

ODGOVORITE