PL: Čudo! Pobjede svih favorita!

Fudbaleri Mančester sitija slavili su u 28. kolu Premijer lige protiv Lestera sa 2:0, ali se nisu približili vrhu, jer je Čelsi bio u gostima bolji od Vest Hema sa 1:0. Arsenal je u savladao KPR sa 2:1, dok je Mančester junajted dobio bukvalno na poklon tri boda na gostovanju Njukaslu pobedom od 1:0, a Honas Gutjerez je prvi put istrčao na teren nakon izlečenja raka testisa. Igrači Totenhema su nekako "umakli" Svonsiju i porazili ga sa 3:2, a Stouk je nadjačao Everton sa 2:0. 

Fudbal 04.03.2015 | 23:35
PL: Čudo! Pobjede svih favorita!

Mančester siti se dugo mučio protiv Lestera koji nije trebalo da predstavlja preveliku pretnju za "građane", ali su "lisice" odlučile da namuče domaću ekipu na "Etihadu".

Prvi pogodak pao je u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je lopta stigla sa levog boka u šesnaesterac, te je Boni pokušao, što nije prošlo, ali je zato David Silva tukao prvo u blok, a zatim iz drugog pokušaja konačno zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu, Siti je imao čak i do 76 odsto poseda lopte, tako da je Lester imao prilike "na kašičicu", koje nisu mogle da prođu pored odbrane koja je odlično obavila svoj posao.

Zaključni udarac dao je Džejms Milner nakon asistencije Navasa dva minuta pre kraja utakmice. Aleksandar Kolarov je za Siti odigrao svih 90 minuta i odlično obavio svoje defanzivne poslove.

Nije Čelsi dozvolio da mu tim iz Mančestera priđe u ovom kolu pošto je slavio protiv tvrdog Vest Hema, a "čekićari" su jednom loše postavljenom ofsajd zamkom platili porazom.

Domaćin je odlučno ušao u duel, pokušao da zapreti vodećem na tabeli, ali je koncept bio srušen pogotkom u 22. minutu nakon čega su "plavci" imali kontrolu nad utakmicom.

Posle tranzicije sa leve na desnu stranu, lopta je stigla do Ramiresa koji je iz prve uputio centaršut, dok se od štoperskog tandema odvojio omaleni Eden Azar koji je glavom doneo pobedu svom timu.

Nemanja Matić je bio još uvek pod suspenzijom, dok je Branislav Ivanović standardno odigrao celu utakmicu i bio pouzdanica čete Žozea Murinja.

Arsenal se probudio tek u drugom poluvremenu protiv Kvins Park Rendžersa. "Tobdžije" su u pet minuta završile posao.

Olivije Žiru je odlučno krenuo u misiju da se iskupi za promašaje protiv Monaka u Ligi šampiona, pa je u 64. minutu posle razmenjenog duplog pasa sa Santijem Kazorlom došao na samo pet metara od golmana KPR-a i tako pogodio za 1:0.
Pet minuta kasnije, ubojiti Aleksis Sančez je iskoristio asistenciju Kirana Gibsa i tako postavio rezultat koji je bio nedostižan za nemoćnog domaćina.

KPR je stigao osam minuta pre kraja duela da postigne gol preko najboljeg strelca Čarlija Ostina.

Mančester junajted je u Njukaslu našao snažnog protivnika koji se borio do kraja i zamalo izborio za svoj bod, ali je defanziva domaće ekipe bukvalno poklonila ceo plen "đavolima".

Već u osmom minutu "svrakama" nije dosuđen jedanaesterac, iako je očigledno bilo da je Smoling faulirao Rivijera. Nakon toga se više igralo oko gola crno-belih, ali nije bilo promene rezultata.

Beležimo dobre pokušaje Runija koji je u 55. minutu loše reagovao uprkos tome što je bio sam pred golmanom Krulom, jer je pomislio da je u ofsajdu, dok je Markos Roho šutirao sa ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla tik iznad prečke.

Navijači Njukasla dali su gromoglasni aplauz Honasu Gutjerezu koji je ušao u 65. minutu umesto Tejlora, što mu je prva utakmice koju je zaigrao nakon što se oporavio od raka testisa, dok se protiv Aston Vile našao na klupi.

Kada su svi pomislili da je podela bodova realna stvar, defanziva Njukasla je napravila konfuziju u odbrani posle pritiska Runija, pa je vraćena lopta Krulu koji je pokušao da ispuca, ali traljavao ispucavanje je završilo u nogama Ešlija Janga koji nije oklevao, već je sa nekih osam metara pogodio nebranjenu mrežu i doneo pobedu Junajtedu.

Totenhemova tradicija je da uvek bude bolji od Svonsija, a to je uradio i ovoga puta, dok je prvi pogodak već postigao u sedmom minutu nakon centaršuta Rouza i odlične reakcije Nasera Čadlija koji je postavio nogu i poslao loptu u levi ugao.

Ki Sung-Jong je u 19. minutu vratio nadu "labudovima" u bolji rezultat, ali su tačku stavili Mejson u 51. i Taunsend u 60. minutu na trijumf "pevaca". Sigurdson je samo ublažio poraz gostujućeg kolektiva.

Senku na duel bacila je nesreća koja je zadesila napadača Bafetimbija Gomisa koji je kolabirao na terenu, te su morali da ga iznesu sa terena.

Liverpul je ostvario relativno lako pobedu protiv Barnlija, a svoj šut je konačno pokazao Džordan Henderson. Kapiten na ovoj utakmici je posle solo prodora Kutinja pratio akciju i iz prve sa 17 metara iz prve ispalio "bombu" u desni ugao gostujuće ekipe.

Tim sa Enflida uvek od gotovog napravi veresiju, ali to sada nije učinio pošto je u 51. minutu Hendersonov centaršut sa desne strane na drugu stativu iskoristio Danijel Staridž koji je glavom pogodio za konačnih 2:0.

Premijer liga, 28. kolo:
Utorak:
Aston Vila - VBA 2:1 (1:0)
(Agbonlahor 22, Benteke 90+4 - Berahino 66)
Hal - Sanderlend 1:1 (1:0)
(NDoje 15 - Rodvel 77)
Sautempton - Kristal Palas 1:0 (0:0)
(Mane 83)

Sreda:
Mančester siti - Lester 2:0 (1:0)
(Silva 45+2, Milner 88)
Njukasl - Mančester junajted 0:1 (0:0)
(Jang 89)
KPR - Arsenal 1:2 (0:0)
(Ostin 82 - Žiru 64, Sančez 69)
Stouk - Everton 2:0 (1:0)
(Moses 32, Diuf 84)
Totenhem - Svonsi 3:2 (1:1)
(Čadli 7, Mejson 51, Taunsend 60 - Ki Sung-Jong 19, Sigurdson 89)
Vest Hem - Čelsi 0:1 (0:1)
(Azar 22)
Liverpul - Barnli 2:0 (1:0)
(Henderson 29, Staridž 51)

TABELA:Čelsi 63, Mančester s. 58, Arsenal 54, Mančester j. 53, Liverpul 51, Sautempton 49, Totenhem (-1) 47, Stouk 42, Svonsi 40, Vest Hem 39, Njukasl 35, Kristal Palas 30, VBA 30, Everton 28, Hal 27, Sanderlend 26, Aston Vila 25, KPR (-1) 22, Barnli 22, Lester (-1) 18.

Komentari / 0

Ostavite komentar