Protest zbog hapšenja

U Rogatici je zbog jučerašnjeg hapšenja grupe od pet bivših pripadnika VRS neforamalna grupa građana organizovala protest pred kono-dvoranom. U akciji Sipe juče su uhapšeni Božidar Perišić, Vinko Zoranović, Dragan Lubarda, Zoran Ilić i Milisav Ikonić.

Republika Srpska 04.03.2015 | 18:52
Protest zbog hapšenja

Skupu je prisustvovalo oko 300 građana.

Ovo okupljanje građana moglo bi se nazvati nijemim protestom. Nije bilo parola i transparenata, zastava i govornika i niko se ni sa kakvim zahtjevima i porukama nije obratio prisutnim.

Učesnici protesta su jedino odgovarali na pitanja novinara.

Oni su ogorčeni na način na koji su pripadnici Sipe upadali u stanove uhapšenih u ranim jutarnjim satima, primjenjivali silu kod lišavanja slobode osumljičenih i izvođenja čitave predstave pred roditeljima, suprugama i djecom.

„Prošle godine sam preživjela ovakvu jednu katastrofu kada je rano ujutro uhapšen moj muž. Pripadnici Sipe su sa maskama na licima razvaljivali vrata, upadali u stan sa svih strana a sve je to gledala moja kćerka od 14 godina. Stala sam ispred i molila ih samo da mi ne traumiraju dijete, „ rekla je Maja Kušić.

Građani se pitaju da li je BiH pravna država i zašto osumljičeni nisu uredno pozvani da se jave sudskim organima jer bi se pozivu sigurno odazvali.

Učesnici skupa su ponovo postavili pitanje zašto se i dalje hapse samo Srbi .

„U poslijeratnom periodu Srbi su dobili 1240 godina zatvora, prošle godine je uhapšeno 108 Srba, 18 Hrvata i ni jedan Bošnjak , "posjetio je član organizacije veterana RS Risto Jevtić .

Boračka organizacija Rogatice najoštrije je protestovala zbog novih hapšenja njihovih saboraca i načina hapšenja ali se ogradila od lijepljenja plakata i skupa iz kojeg je stajala neformalna grupa građana.

„Protest u ovom trenutku samo može nanijeti štetu našim uhapšenim saborcima“, zaključuje se u saopštenju Boračke organizacije iz Rogatice.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Evo hin

04.03.2015 18:07

Rekoh li ja neki dan da će protesti, ne znam samo što ne odoše ispred Andrićgrada ili one kuće gdje popališe one žene i djecu.

ODGOVORITE
Name

bruka

04.03.2015 18:58

Nas narode ..bruka sa rod i porod ... Nek se vlast stidi!!!!

ODGOVORITE
Name

rogaticka 521pbr

05.03.2015 20:43

Ne mogu nas sve pohapsiti Rogatica ostaje srpska Bosnjaci prerano se radujete

ODGOVORITE