''Giljotina'' nad vratom Pelegrinija!

Ima 12 utakmica da preživi! Kako sada stvari stoje Siti je daleko od trofeja ove sezone.

Fudbal 05.03.2015 | 12:20
''Giljotina'' nad vratom Pelegrinija!

Mnogo je novca uloženo i ništa manje od trofeja ne dolazi u obzir. U maju će se svoditi računi u Mančester sitiju, a za bilo koji neuspeh giljotina će prvo pasti na trenerovu glavu, u ovom slučaju Manuelu Pelegriniju. Mesta za vađenje fleka nema mnogo, 11 utakmica u Premijer ligi i revanš na Kamp Nou u revanšu u Ligi šampiona jedine su šanse da se giljotina zakoči. Ili barem odloži.

Ono što se Čileancu najviše zamera su rezultati u poslednje dve utakmice koje je Siti igrao i doživeo poraze od Barselone sa 2:1 u Ligi šampiona na Etihadu i za vikend u derbiju sa Liverpulom istim rezultatom. Bilo je povika na formaciju, mnogima se nije svidela Pelegrinijeva 4-4-2 igra sa Fernandinjom kao glavnim zadnjim veznim i tri ofanzivna srednja igrača - Jaja Ture, Samir Nasri i David Silva.
„Nijedan ozbiljan menadžer ne bi smeo da dozvoli sebi da postavi onako igru protiv Barselone i Liverpula. Nešto ne štima u Liverpulu, mora da bude promena na leto“, rekao je Džejmi Karager u ulozi stručnog konsultanta u endleskim medijima.

Takođe, mnogo je bilo povika na transfere koji su realizovani od 2012. godine kada je Siti osvojio titulu. Građani su potrošili 150 miliona evra za transfere, a mnogi od njih su bili promašaji. Naravno, Pelegrini nije odgovoran za večinu tih prelaza, ali je recimo doveo Eliakima Mangalu za 32.000.000 funti, a upravo on bio nemoćan u duelima sa Felipeom Kutinjom na pomenutom meču na Enfildu. Takođe, angažovan je Vilfrid Boni za obeštećenje Svonsiju od 28.000.000 funti. On je do sada dva puta ulazio u igru, isto toliko puta presedeo na klupi i nije se još upisao u strelce u nebeskoplavom dresu.

Računica je jasna. Pelegrini zaostaje pet bodova za Čelsijem u Premijer ligi ima 11 kola da to i dostigne. Pred revanš u Barseloni Siti ide sa golom zaostatka i dva primljena na svom stadionu. To je planina na koju Pelegrinijeva četa mora da se popne. Stegnite pertle, štapove u ruke i na vrh. Ili to, ili - giljotina na leto.

Komentari / 0

Ostavite komentar