Najbizarnije turističke destinacije svijeta

Danas na svetu ima svega i svačega, a pod time se ne podrazumevaju samo dobre i loše stvari, već i one čudne i lude stvari i atrakcije koje nas ostavljaju bez daha.

Putovanja 04.03.2015 | 15:02
Najbizarnije turističke destinacije svijeta

Evo nekih turističkih destinacija koje će vas sigurno zaintrigirati ili barem nasmejati.

Kameni penisi - Malo smo improvizovali sa imenom, ali ovo nije daleko od istine. Ove kamene stene se nalaze u Anatoliji u srcu Turske, tačnije na području Kapadokije koja je gotovo cela pod zaštitom UNESCO-a.

Đavolja kupka - Ovo jezero je verovatno jedno od najgorih mesta na kojem se možete okupati. Nalazi se na Novom Zelandu i tamno je zelene boje, a ima miris trulih jaja. Međutim, ako vam se sviđaju sumporne kupke, svakako posetite i Tiwu Nuwa Muri Koo Fai u Indoneziji!

Staklena pustinja - Ova pustinjska teritorija prostire se od Egipta do Libije, a to je zapravo jedno od najsušnijih područja Sahare – najveće pustinje na svetu. To je mesto na kome ne možete da vidite ništa osim peska i kamenja, kao i redak artefakt - Libijsko staklo.

Abrahamovo jezero sa smrtonosnim mehurićima - Ovo jezero je dobilo ime na javnoj selekciji imena 1970-tih godina, a iako ne zvuči kao atrakcija koju vredi posetiti – ono to svakako jeste. Ispod zamrznute površine jezera možete videti skupine plina u belim mehurima koji se - smrzavaju. Otrovno, ali predivno!

Krvavo jezero u Boliviji - Ovo jezero crvene boje nije opasno, već je sasvim simpatična prirodna pojava, zbog koje su i ptice koje piju vodu iz jezera isto tako obogaćene crvenim pigmentom.

Disko džamija - Za džamije se obično misli da su više tradicionalne, bez velikih eksperimentisanja. Međutim, postoji jedna džamija - "Shah Cheragh" u Sirazu (Iran) koja pomalo liči na disko klub zbog svojih vitraža koji za vreme sunčanih dana stvaraju ove svetlosne efekte.

Dno glečera na Antarktiku - Ovo je jedno od mesta koje nikada u životu nećete imati prilike da vidite sopstvenim očima (osim ako niste naučnik ili ronilac). Jedini način da vidite kako izgleda dno glečera je ako se on obrne- što je zapravo česta pojava, ali i veoma opasna. 

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar