Monterej: Ana bolja od Vajdišove

Ana Ivanović izborila je plasman u drugo kolo turnira u Montereju pobedom nad bivšom sedmom igračicom sveta.

Tenis 04.03.2015 | 11:20
Monterej: Ana bolja od Vajdišove

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović sa uspehom je krenula u odbranu titule na turniru u Montereju.
Ona je u prvom kolu bila bolja od Nikol Vaidisove iz Češke rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (6:4).

Šesta teniserka sveta ubedljivo je prvi set rešila u svoju korist, a onda je Čehinja, koja se vratila na teren posle četvorogodišnjeg odsustva, pokazala da još uvek poseduje nešto od raskošnog talenta.

Nekada sedma igračica sa WTA liste u drugom setu je pripretila, iako je Ana imala vođstvo od 3:0 u gemovima, pa čak i izborila taj-brejk. Ipak, Srpkinja je u tom delu igre bila koncentrisana, pa ga je dobila, kao i meč posle 72 minuta igre.

"Kada sam videla da ću igrati protiv Nikol na startu turnira znala sam da neće biti lako, jer je ona odlična igračica. Nije igrala neko vreme, ali sada je rešila da se vrati i u drugom setu imala je nekoliko odličnih udaraca i pokazala je da je zaista dobra. Srećna sam što sam dobila drugi set u taj-brejku, jer nikada ne znate šta bi se desilo u trećem setu", izjavila je Ana posle meča.

Ivanović, koja je prvi nosilac na turniru u Meksiku, u drugoj rundi takmičenja sastaće se sa Francuskinjom Polin Parmentije, koja je eliminisala Aleksandru Krunić u tri seta (3:6, 6:4, 6:1).

Kao i Krunićeva takmičenje u Montereju u prvoj rundi završila je i Jovana Jakšić. Bolja od nje bila je Slovakinja Magdalena Ribarikova, takođe, u tri seta - 6:3, 3:6, 7:5.

Turnir u Montereju igra se za nagradni fond od 500.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar