SDS pokreće smjenu Nade Tešanović

Glasajući za Deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora, kojom se traži nova unutrašnja preraspodjela BiH, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović napravila je svojevrsan skandal, smatra potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Republika Srpska 03.03.2015 | 22:40
SDS pokreće smjenu Nade Tešanović

“Ne treba zaboraviti da je gospođa Tešanović funkcioner Republike Srpske, prvi čovjek Vijeća naroda i postavlja se pitanje da li će njena politička partija gledati mirno na taj skandal koji je napravila ili neće, a očigledno je da to ne želi da vidi ni Milorad Dodik, niti SNSD", kaže Govedarica.

Govedarica naglašava da SDS neće biti samo nijemi posmatrač pokušaja ustavnog urušavanja Republike Srpske.

“Želimo da raspravljamo o svim problemima u Vijeću naroda, isto tako u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a to da li ćemo pokrenuti opoziv ili smjenu gospođe Tešanović, to svakako da hoćemo”, naglasio je potpredsjednik SDS-a.

Djelovanje gospođe Tešanović samo je pokazatelj u kom pravcu ide politika SNSD-a i njihovog lidera Milorada Dodika.

“Ovako nešto što se desilo, a očiglednio je da gospođa Tešanović samo potvrdila “Prudski paket” koji je potpisao Milorad Dodik, svojevremeno, prije nekih četiri ili pet godina je sasvim jasan pokazatelj u kom pravcu ide politika Milorada Dodika i SNSD-a, kada je u pitanju jedan čvrst zagrljaj koji, nažalost, pokazuju prema hrvatskom narodu, bez ikakve potrebe.
Ako nešto treba da se mijenja u BiH, onda pozicija RS treba da bude netaknuta, a Vašingtonski sporazum, koji su zajedno nekada potpisivali (Bošnjaci I Hrvati), to treba da riješe sami između sebe”, zaključuje Govedarica.

(BN TV)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ljiljana

03.03.2015 22:08

Kada cete povuci Skrbica ili Ivanic ne smije ni pomenuti to??Pocnite raditi konkretno inace ste isti i sve suplja prica!?

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

03.03.2015 22:43

Moj Vukota, nije to nikakav skandal, nije to njena volja, to je volja Milorada Dodika. Zna se ko gazduje SNSDom i koalicijom SNSD DNS i SP. Zna se šta je interes onih koji su zaglibili do guše. I u RS i u FED BiH. Savez za promjene mora pokrenuti opoziv ove vlasti a ne samo Nade Tešanović. Ona je u tom svemu bitna koliko i lanjski snijeg.

ODGOVORITE
Name

obren

04.03.2015 05:57

Ko ce smijeniti Obrena koji je uvrstio opstinu Doboj u savez Turskih gradova?! A srpski narod koji zivi u Doboju niko ni za sta ne pita!

ODGOVORITE
Name

svezoarglavas

04.03.2015 06:24

Vule careeeee

ODGOVORITE
Name

Klošarac

04.03.2015 06:46

"Ispod Mire tri vraga vire", stoga mi je čudo kako glavni Baja kao "vrsni" političar nije prokužio gospođu Tešanović. Potpuno je normalno da ona ne može biti na sadašnjoj funkciji, uz napomenu, da je najveći promašaj što je protraćila vrijeme kao ministrica omladine i sporta. Da li je moguće da niko ne može biti na čelu spomenutog Ministarstva od renomiranih i vrsnih sportista, kao svugdje u okruženju i normalnom svijetu.

ODGOVORITE
Name

Vuk

04.03.2015 07:41

Gospodo, dali to znaci da gospodja Tesanovic kao slobodan gradjanin ne smije javno da iznese svoje stavove u ovom slucaju da glasa.Uostalom to sto su hrvati predlozili je najbolje resenje za drzavu BiH jer tada ce tek ta drzava da fukcionise kako treba,znaci bez entiteta koji i ovako ne funkcionisu.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

04.03.2015 15:01

Može se Nadi šta hoće. Vjerovatno bi joj odgovarala smjena. Postala je milionerka kao ministar u vladi RS-a pa bi joj prijao odmor od silnih napora. Bog zna koliko se još novca krije iza tog prijavljenog miliona...

ODGOVORITE
Name

virus

04.03.2015 15:20

Sve na vrbe, jedino resenje

ODGOVORITE
Name

sds

04.03.2015 18:46

Sto se tice Skrbica on je vec smenjen, al ceka se formalno jos smjena.. Umjesto Skrbica ide jedan ugledni biznismen iz Sds-a.za koji dan ce se znati o kome je rijec

ODGOVORITE