FK Partizan dao pare KK Partizan!

Nova uprava FK Partizan ponovo pokrenula praksu pomaganja drugih klubova crno-bele porodice. Nezvanično je reč o sumi od 200.000 evra.

Fudbal 03.03.2015 | 19:40
FK Partizan dao pare KK Partizan!

Fudbalski klub Partizan uplatio je na račun košarkaške sekcije "značajnu finansijsku pomoć" čime je nova uprava crno-belih obnovila, kako je rečeno, decenijama dugu praksu podrške klubovima nekomercijalnih sportova koji nastupaju pod okriljem JSD Partizan.

Tim povodom javnosti se obradio predsednik JSD Partizan i trener košarkaškog kluba Duško Vujošević.

"U ponedeljak, 2. marta FK Partizan je uplatio značajnu i pravovremenu finansijsku pomoć za KK Partizan, koji se tokom ove sezone suočava sa najozbiljnim finansijskim problemima od svog osnivanja. Ugroženo je osnovno funkcionisanje kluba i njegova mogućnost da servisira poreske obaveze i obaveze prema igračima.
Ova podrška naravno nije zamena za obavezu svih klubova JSD Partizan, uključujući i košarkaški, da daju svoj maksimum kada je reč o prihodima i domaćinskom poslovanju, niti poruka novim sponzorima da bi njihov doprinos bio manje značajan.

Imajući u vidu teške okolnosti i ozbiljne finansijske probleme u kojima se nalazi i FK Partizan, ova značajna pomoć za KK Partizan u sadašnjem kritičnom trenutku veoma je važna, kako bi košarkaški klub uopšte bio u stanju da završi postojeću takmičarsku sezonu, sa makar minimalnom šansom da ostvari najviše takmičarske rezultate.

Drastično smanjenje prihoda od sponzorstava, koje je u poređenju sa prethodnom sezonom praktično prepolovljeno, dovelo je KK Partizan, ali i ostale klubove JSD Partizan u krajnje nezavidnu finansijsku situaciju. Odluka uprave FK Partizan da se u ovako teškom trenutku pruži pomoć KK Partizan, budi nadu da će finansijska stabilizacija FK Partizan, značiti i povratak prakse sistemske podrške fudbalskog kluba celoj porodici Partizanovih udruženih klubova, koji se sada nalaze na ivici opstanka.

Neka ovo bude podstrek i podsetnik za ostale koji su u mogućnosti, da slobodno pruže Partizanu podršku", stoji u saopštenju predsednika sportskog društva.

Komentari / 0

Ostavite komentar