Šta je Bašanović poručio Vučeliću?!

Član UO Crvene zvezde postavio je pitanja kolegi iz Partizana: Zašto niko ne reaguje kada ceo stadion vređa premijera? Gde je bila pomoć države kad smo izbačeni iz UEFA, a vi zaradili pare zbog toga?

Fudbal 03.03.2015 | 19:00
Šta je Bašanović poručio Vučeliću?!

Poptredsednik FK Partizan Milorad Vučelić u intervjuu koji je dao beogradskim sportskim listovima doveo je u pitanje čast i odanost ljudi iz OFK Beograda, ali i Spartaka, poručio da se protiv "vanfudbalske sile" ne može i izrazio bojazan da bi "mogla da se ponovi 2014. godina".

Prilično nedorečenim izjavama, visoki funkcioner crno-belih otvorio je Pandorinu kutiju, koja je bila zatvorena isto onoliko vremena, koliko je i trajala zimska pauza u Superligi.

Tim povodom, iz OFK Beograda reagovali su prilično ljutito. Generalni sekretar Aleksandar Pivić poručio je Vučeliću da su optužbe na račun njegovog kluba "čista glupost", a razgovor na istu temu prihvatio je i član Upravnog odbora FK Crvena zvezda, Zoran Bašanović.

U telefonskom razgovoru, rekao nam je...

"Jesam, pročitao sam taj intervju. Spreman sam da verujem da gospodin Vučelić, kao ugledni novinar i kolumnista, nije mislio ni na koga iz Uprave Crvene zvezde. Možda je mislio na Vojvodinu ili Čukarički, koji su isto tako kandidati za osvajanje titule", rekao je Bašanović, koji je potom insistirao da Vučeliću postavi i neka pitanja.

"Međutim, čudi me da se gospodin Vučelič, kao veliki, ugledni partizanovac, koji se navodno zalaže za korektne odnose između dva najveća kluba i rivala u Srbiji, nije oglasio povodom najsramnijih i najprljavijih uvreda na račun aktuelnog premijera Srbije, koje dolaze od strane kompletnog navijačkog pogona sa juga i ostatka stadiona, na svakoj Partizanovoj utakmici, samo zato što gospodin Vučić navija za Crvenu zvezdu", rekao je Bašanović i dodao:

"Čudi me, isto tako, da se povodom tih učestalih uvreda nije oglasio i predsednik FSS, gospodin Tomislav Karadžić, takođe partizanovac ili što ćuti aktuelni ministar inostranih poslova i prvi potpredsednik Vlade, gospodin Ivica Dačić, takođe partizanovac. Ne sećam se da je iko ikada sa severa Stadiona 'Rajko Mitić' ili iz Uprave našeg kluba dozvolio sebi da, u vreme dok je gospodin Dačić bio premijer, na bilo koji način pomene ili vređa tadašnjeg premijer samo zato što je navijač Partizana".

Bašanović tvrdi da se u Humskoj oglašavaju saopštenjima i izriču optužbe u intervjuima samo kada okolnosti ne idu na njihovu stranu.

"Takođe me čudi da gospodin Vučelić nije reagovao, pre malo više od pola godine, kada Crvena zvezda koja je sportski i zasluženo osvojila titulu prvaka Srbije, nije uspela da prikupi sredstva da se licencira kod UEFA i upravo zbog toga je Partizan, kao drugoplasirani u prvenstvu, igrao te kvalifikacije i od toga zaradio od UEFA veliku sumu novca. Što tada gospodin Vučelić nije pominjao bilo kakvu navodnu pomoć vrha države Crvenoj zvezdi, kada je upravo Partizan od toga imao najveće koristi?", pitao je Bašanović.

"Ostaje mi nada da gospodin Vučelić nije mislio ništa loše protiv Crvene zvezde ili nekoga iz njene Uprave. Želim mu da svojim autoritetom ubuduće pomogne svom klubu da na sportski i korektan način dođe do bodova", rekao je Bašanović u razgovoru za MONDO.

Komentari / 0

Ostavite komentar