Priča Evrolige o Kaliniću - sinu šampiona!

Nikola Kalinić bio je ove nedelje u fokusu Evrolige. Govorio je u video intervjuu o svom odrastanju u sportskoj porodici.

Košarka 03.03.2015 | 18:20
Priča Evrolige o Kaliniću - sinu šampiona!

Evroliga je ove nedelje odabrala da javnosti predstavi Nikolu Kalinića, košarkaša Crvene zvezde Telekom.

Akcenat je stavljen na priču o porodici reprezentativca Srbije i nabrajanju uspeha njegovog oca Zorana - stonoteniskog šampiona i osvajača evropskih i svetskih medalja, majke Dragice - bivše odbojkašice, sestre Mine, koja se takođe bavi odbojkom i brata Uroša, koji igra vaterpolo u Francuskoj.

"Kada sam stigao u Zvezdu, otac mi je rekao 'Ti si sad došao tamo, ja sam već bio pre 20 godina, imaš ti još da radiš'", rekao je Kalinić kada je stigao među crveno-bele.

U razgovoru za Evroligu, objasnio je zašto nije odabrao stoni tenis, poput oca.

"Stoni tenis nije bio za mene, jer je to individualni sport, a ja volim timski rad. Nema kontakta. Probao sam i vaterpolo, ali je brat bio bolji, pa nisam ostao dugo u tome. Pronašao sam se u košarci, počeo da treniram sa drugovima, jer je ovaj sport bio veoma popularan", objasnio je krilni košarkaš Zvezde.

Kalinić je konstatovao ogroman uticaj sportske porodice na svoj razvoj. Predstavljen je kao "profesionalac od detinjstva".

"Verovatno sam od oca naučio kako da živim život profesionalnog sportiste. On je bio profesionalac u svom sportu. Od brata sam naučio kako da budem ozbiljan na terenu i van njega i koliko je važan rad... Lakše je biti profesionalni sportista u takvoj porodici, jer su oni svi prošli kroz to i znaju koje žrtve iziskuje takav život. Nema slobodnog vremena, nema vremena za prijatelje, uvek neka putovanja, hoteli, karantini... Lakše je kada su uz mene i veoma mi pomažu", rekao je najmlađi Kalinić.

Bivši igrač Spartaka, Vojvodine i Radničkog stigao je u Zvezdu prošlog leta, iz druge, sa srebrnom medaljom iz Španije.

Nikola kaže da mu pritisak nastupa na Mundobasketu nije strašan u poređenju sa subotičkim duelima "jedan na jedan" sa bratom.

"Navikao sam da idem na teren sa pritiskom. Pritisak nastupa na Svetskom prvenstvu nije ništa u odnosu na pritisak koji nosi igranje 'jedan na jedan' sa bratom u našem dvorištu".

Pogledajte video intervju, objavljen na zvaničnom kanalu Evrolige.

Komentari / 0

Ostavite komentar