Analiza: ONI ubijaju srpski fudbal, bez ''otiska na pištolju''!!!

Nova polusezona i stara, dobro poznata i mučna priča "večitih" rivala. Najveća žrtva - srpski fudbal.

Fudbal 03.03.2015 | 23:45
Analiza: ONI ubijaju srpski fudbal, bez ''otiska na pištolju''!!!

Uoči početka drugog dela sezone pisali smo da čelnici srpskih klubova, posebno dva najveća Partizana i Crvene zvezde, mnogo bolje znaju da barataju saopštenjima i krive jedni druge ili treće za neuspehe, nego da vode "večite" ka ozdravljenju i izlasku iz teških kriza u kojoj su se našli sopstvenom nesposobnošću i neodgovornošću.

Ta teza potvrđena je posle samo dve utakmice u prolećnom delu prvenstva.

Naše strepnje bile su opravdane.

Partizan je za rezultatske neuspehe (dva remija kod kuće protiv Voždovca i Radničkog iz Niša), koji su isključivo plod loše igre i poteza Uprave uoči nastavka prvenstva, okrivio sudije i izveo novu "teoriju zavere".

Nemoć crno-belih protiv Nišlija kao da niko od čelnika lidera Superlige nije primetio, ali su svi jasno uočili, već na stadionu, da se Nemanja Kojić nije nalazio u ofsajdu i da je Petru Grbiću poništen čist gol. Da, sudije su pogrešile!

Ali…

Zanimljivo da je za precizno utvrđivanje da li je postojala ili nije nedozvoljena pozicija napadača Partizana, čak i za komentatora TV Arena bilo potrebno nekoliko puta da pregleda usporeni snimak.

Ova činjenica, naravno, ne opravdava grešku arbitara.

Isto tako, međutim, ne daje za pravo novim rukovodiocima Partizana da kod svojih navijača formiraju mišljenje da je klub na udaru velike nepravde koja mu se sprema. Prvo mesto Partizana ugroženo je, ponavljamo, isključivo zbog loše igre, a onda i zbog prodaje Petra Škuletića i Danka Lazovića.

Svakom navijaču crno-belih je jasno da puleni Marka Nikolića sa nastupima kao protiv Voždovca i Radničkog ne mogu da sačuvaju prvu mesto.

Priča se ovde ne završava. Selimo se na drugu stranu brda.

Čelnici Zvezde su se posle dugačke pauze mnogo uželeli saopštenja. Kao da su jedva dočekali izjavu Milorada Vučelića, pa su posle jednog (za emisiju "Reporter"), u istom danu napisali i drugo, kao odgovor potpredsedniku "večitog" rivala.

Saopštenje. Dobro oprobani i najsigurniji metod. Napišu sve što žele, kako im odgovara i ne strepe od novinarskih pitanja.

Teren u Jagodini se nije spominjao. Izgleda da je onaj pod Đurđevim brdom savršen za crveno-bele.

Morala je Zvezda da replicira "komšiji".

Ne znamo samo da li zbog toga jer je ćutanje znak slaganja sa izrečenim ili zato što se krivac uvek prvi prepozna i javi?

Nije ni bitno. Žarište je opet dobilo ogrev i teško će ga neko ugasiti do 24. maja, kada se završava sezona u Superligi.

Početak saopštenja je bio na mestu. Ako je Vučelić bio spreman da spomene "prijateljske utakmice" i "vanfudbalske sile" - morao je da bude konkretan. Ali, što bi baš on bio direktan kada takav niko pre njega nije bio u srpskom fudbalu.

A, onda raspirivanje vatre. Čisto da bukne! Napisaše u Ljutice Bogdana...

"FK Crvena zvezda je u poslednjih šest-sedam godina često ukazivala na brojne negativnosti koje su se dešavale u srpskom fudbalu, a koje su za direktnu posledicu imale konačan ishod u domaćem šampionatu. Iskreno se nadamo da je to nesportsko vreme daleko iza nas".

Gospoda iz Zvezde zaboravila su da nisu samo oni ukazivali na nepravilnosti. Bilo je i onih koji su prstom upirali u njih, kriveći ih za radnje koje nemaju veze sa sportom. Nije bilo tako davno, tako da smo sigurni da se u Zvezdi dobro sećaju prošlog maja.

I onda poentiranje.

"Koristimo ovu priliku da pozovemo FSS i sudijsku organizaciju da na pošten i odgovoran način analiziraju i sankcionišu rad sudija, posebno greške koje smo videli u prvom kolu kada je FK Voždovac drastično oštećen na stadionu Partizana".

Najveći deo Srbije, oni objektivni i pošteni svi do jednog, slažu se da se fudbaler Voždovca okliznuo i da govora nije bilo o prekršaju Ivana Šaponjića kod trećeg gola Partizana.

U Zvedi ga videše!?

Neće mnogo vode proteći Dunavom i Savom, a oratori sa dve strane Topčiderskog brda će samo zameniti ploče. Zvezda će govoriti kao Partizan - Partizan kao Zvezde. I tako u beskonačnost…

Garantujemo!

Komentari / 0

Ostavite komentar